Γεωτεχνικές μελέτες για τα θωράκιση του Πηλίου από την Περιφέρεια

Υπογράφηκε σύμβαση συνεργασία με υπουργεία για αποκαταστάσεις

Σε γεωτεχνικές μελέτες προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη θωράκιση του Πηλίου από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα αποκατάστασης που απαιτείται να γίνουν άμεσα.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός βρέθηκε σήμερα στο Βόλο και υπέγραψε την ανάθεση της μελέτης για τμήματα του Πηλίου, όπως και συμβάσεις για καθαρισμό των ρεμάτων στη Σκόπελο και δημιουργία τριών παιδιών χαρών στην Αλόννησο.

Η μελέτη για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές του Πηλίου, είναι προϋπολογισμού 60.000 €, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη για άλλες περιοχές. Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια υλοποιεί μελέτες που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, ώστε να οδηγούν σε ένα συμπέρασμα.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, έχει καταφέρει να εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα προϋπολογισμού περίπου 16,4 εκατ. €, για την αποκατάσταση ζημιών που έγιναν την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα καταλήξει στα έργα που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να μετακινείται κι ο κόσμος με ασφάλεια και να μην υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Έργα στις Σποράδες
Ο περιφερειάρχης υπέγραψε ακόμη σύμβαση για το έργο καθαρισμού ρεμάτων στην Σκόπελο, προϋπολογισμού 200.000 €.
Όπως είπε, με το έργο θα γίνει καθαρισμός των ρεμάτων στο νησί σε μήκος 3 χλμ. «Μπορεί να μην είναι έργο που χτυπάει στο μάτι, αλλά είναι ένα έργο ουσίας, αντιπλημμυρικό και ιδιαίτερα χρήσιμο για την τοπική κοινωνία», τόνισε.

Τέλος, υπέγραψε σύμβαση για δημιουργία τριών παιδικών χαρών στην Αλόννησο, προϋπολογισμού 82.000 €, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Σύμφωνα με τον Κ. Αγοραστό, η συνεργασία της Περιφέρειας και του δημάρχου Π. Βαφίνη είναι άριστη και με το έργο προβλέπεται η κατασκευή παιδικών χαρών στην Αγία Παρασκευή, στο Πατητήρι και στον οικισμό Βότση. «Το θέμα είναι να συντηρούνται από τους Δήμους και να μείνουν ανοιχτές, γιατί τα παιδιά δεν έχουν άλλα ενδιαφέροντα», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.