Για εμπρησμό εξ αμελείας κατηγορείται αγρότης για τη φωτιά στο Νεοχώρι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Προσπάθησε να κάνει ελεγχόμενη καύση αλλά του ξέφυγε

Έναν αγρότη προσήγαγαν οι πυροσβέστες του ανακριτικού τμήματος για τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε πευκοδάσος στο Νεοχώρι του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο 59χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια, ενημερώθηκε η εισαγγελέας υπηρεσίας και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ όταν διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία, θα οριστεί ρητή δικάσιμος σε βάρος του.

Σύμφωνα με την έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, ο 59χρονος έκανε ελεγχόμενη καύση στο δάσος, αλλά η φωτιά του ξέφυγε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, που μάλιστα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, λόγω του πευκοδάσους.
Στον αγρότη αναμένεται επιβλήθηκε πρόστιμο 2.925 €, εξαιτίας του ότι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, όχι μόνο 39 πυροσβεστών που πήγαν στο σημείο, αλλά και δύο αεροσκαφών.

Στο σημείο της πυρκαγιάς, έμειναν όλη τη νύχτα έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και ευτυχώς δεν φυσούσε και δεν σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις, ενώ ο χώρος θα είναι υπό επιτήρηση και σήμερα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4 χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική, να κινητοποιηθούν άμεσα δυνάμεις της Π.Υ. Βόλου, της ΕΜΟΔΕ και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής, ενώ ο Δήμος διέθεσε υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Παράλληλα έγινε αίτημα για τη συνδρομή αεροσκαφών, δύο από τα οποία απογειώθηκαν και πήγαν στο σημείο άμεσα, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν τα μέγιστα στην οριοθέτηση της φωτιάς, 1,5 ώρα αφότου ξέσπασε, ώστε να μην επεκταθεί και έκαναν ευκολότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ η δασική έκταση που κάηκε ανέρχεται σε 10 στρέμματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.