Γιάννης Σωλήνης: «Αρνητική, δυσάρεστη και επώδυνη εμπειρία η συμμετοχή στα ΔΣ»

Κριτική για τις αποφάσεις του ΔΣ Νοτίου Πηλίου

Κριτική στη δημοτική αρχή και στις αποφάσεις της ασκεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Ν. Πηλίου «Δυναμικά Μπροστά» κ. Γιάννης Σωλήνης, με αφορμή το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σχολιάζει πως η συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια είναι αρνητική, δυσάρεστη και επώδυνη, αναφορικά με τα όσα αποφασίζονται για το σύνολο των δημοτών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σωλήνης «στο ΔΣ την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου συζητήθηκαν διάφορα θέματα με περισσότερο ενδιαφέρον αυτό της διενέργειας διαγωνισμού για να δοθεί αντιπαροχή κληροδότημα της Κοινότητας Προμυρίου (κληροδότημα Συρόπουλου) που αφορά οικόπεδο ‘φιλέτο’ στο κέντρο του Βόλου. Αν και η παράταξή μας δεν είναι αντίθετη στην αξιοποίηση της περιουσίας και των κληροδοτημάτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σπουδή για τη διενέργεια του διαγωνισμού και μάλιστα τη στιγμή που όλα τα άλλα  ακίνητα του Δήμου σε όλα τα χωριά είναι πλήρως  εγκαταλειμμένα και ρημάζουν. Πολύ περισσότερο, δεν υπάρχει (το περίεργο θα ήταν βέβαια να υπάρχει) το παραμικρό σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και των κληροδοτημάτων του Δήμου.

Στο ΔΣ συζητήθηκε επίσης. η συγκρότηση διαφορών επιτροπών μεταξύ των οποίων η επιτροπή Τουρισμού και οι επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Εκπαίδευσης. Πολλοί από τους προτεινόμενους από τη δημοτική αρχή δεν είχαν καμία σχέση με τον τουρισμό, ούτε με την εκπαίδευση. Ειδικά κάποιοι στις σχολικές επιτροπές δεν έχουν έστω παιδιά στο σχολείο (!!!). Φαίνεται ότι η μόνη ‘σχετική’ ιδιότητα που είχαν τα προτεινόμενα μέλη εκ της δημοτικής αρχής ήταν αυτή του ψηφοφόρου της(!!).

Τέλος, στο ΔΣ ήρθαν προς ψήφιση ισολογισμοί και απολογισμοί προηγούμενων ετών του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου. Το περίεργο ήταν ότι κάποιοι ισολογισμοί ήταν μηδενικοί ενώ άλλοι αφορούσαν ελάχιστα ποσά 5 και 6 χιλιάδων ευρώ(!!). Η παρατήρηση από την πλευρά μας ήταν ότι κατασπαταλήθηκαν πόροι εκατομμυρίων ευρώ σε αμφιβόλου ποιότητας έργα (πχ Μιτζικαίικες ασφαλτοστρώσεις) και δεν περίσσεψαν λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τον πολιτισμό ή τον  αθλητισμό στο Δήμο μας.

Για την παράταξη μας, η συμμετοχή σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια εξαιρετικά αρνητική, δυσάρεστη και επώδυνη εμπειρία. Το κακό είναι ότι αυτό δε αφορά εμάς σαν πρόσωπα αλλά τους δημότες στο σύνολό τους. Και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.