Γιατί ένα road trip στο ανατολικό Πήλιο θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο

Η Ελλάδα διαθέτει πανέμορφους προορισμούς που ενδείκνυνται για ταξίδι με το αυτοκίνητο και το 2021 ίσως αποτελεί την ιδανικότερη χρονιά για να το τολμήσετε τελικά. Ένας από τους προορισμούς που συνδυάζει σχεδόν με αριστοτεχνικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα, το Πήλιο, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή παντός καιρού, και φυσικά συνθηκών επιτρεπόντων.

Το ανατολικό Πήλιο, μάλιστα, κρύβει πραγματικούς θησαυρούς που αν τους αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο θα σας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά τους. Με το μεγαλείο της φύσης στο ζενίθ του και τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας να μοιάζει σαν ψεύτικος, το ανατολικό Πήλιο μαγεύει τους επισκέπτες του.

Από τα πιο φημισμένα χωριά του η πανέμορφη Τσαγκαράδα, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Βόλο, με απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου. Αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό τις επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες στα όσα θα συναντήσει κανείς εδώ.

 

Σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα βρίσκεται και ο Κισσός. Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός είναι αμφιθεατρικά χτισμένος στις ανατολικές πλαγιές του Πηλίου και χαίρει άπλετης θέας στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, ενώ η έντονη βλάστηση και τα πανέμορφα τοπία ολόγυρά του συγκαταλέγονται σε εκείνα τα χαρακτηριστικά του στοιχεία που στην κυριολεξία ξελογιάζουν τον επισκέπτη.

Στη συνέχεια, τις εντυπώσεις κλέβει και το Μούρεσι, μέσα σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχή που πραγματικά κάνει τους επισκέπτες του να τα χάσουν!

Όπως είπαμε στο ανατολικό Πήλιο το βουνό σμίγει με τη θάλασσα με έναν τρόπο μοναδικό. Έτσι, με ορμητήριο την Τσαγκαράδα μπορεί κανείς να ανακαλύψει και κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες του, όπως η Φακίστρα και ο εξωτικός Μυλοπόταμος, ο Άγιος Ιωάννης, το Παπά Νερό, το Χορευτό και οι Άγιοι Σαράντα, καθώς και η Νταμούχαρη, που έγινε γνωστή στο παγκόσμιο κοινό όταν κάποια από τα γυρίσματα της περίφημης ταινίας Mamma Mia, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, πραγματοποιήθηκαν στο γραφικό οικισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.