Γιώργος Παπαδάμ: «Επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων»

Ανακοίνωση, με την οποία ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή καταφυγίου για τα αδέσποτα εξέδωσε ο κ. Γιώργος Παπαδάμ, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου  και επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση και συνεργασία για τον δήμο μας», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο δήμος αδιαφόρησε για το θέμα 2 χρόνια και θέτει παράλληλα και το ζήτημα της δια περιφοράς των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, που δεν δίνει την ευκαιρία ανάπτυξης των θεμάτων προς ψήφιση.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδάμ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του «τελικά και ο άγιος φοβέρα θέλει, κατά το ρηθέν, αφού ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου αποφάσισε να ενεργοποιηθεί για την κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων, μετά από το αίτημα που υπέβαλα στο δήμο την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα στο αίτημά μου (αρ.πρωτ. 15054 01/12/2023) ζητούσα να μου χορηγηθεί το έγγραφο της έγκρισης  χρηματοδότησης για κατασκευή κυνοκομείου. Η απάντηση που πήρα από τον αρμόδιο προϊστάμενο ήταν ότι θα μου σταλεί την επόμενη εβδομάδα.

Προφανώς ήθελε να προετοιμαστεί ο δήμαρχος για την ανακοίνωση, καθώς αιφνιδιάστηκε για το θέμα που αδιαφόρησε για 2 χρόνια.

Αλλά για ποια εξέλιξη μιλάμε. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε το Δεκέμβριο του 2019 να υποβάλλει αίτηση για χρηματοδότηση μετά από πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το Νοέμβριο του 2021 αποδεχτήκαμε την ένταξη-χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Φιλόδημος για το συγκεκριμένο έργο κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων, συνολικού προϋπολογισμού 372.000€.

Και στις δύο συνεδριάσεις του σώματος ήμουνα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αποφασίστηκε να είναι εκπρόσωπος του δήμου για την υπογραφή της σύμβασης του ανωτέρω έργου ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου. Σ’ένα τόσο σοβαρό θέμα λοιπόν που πάρθηκαν αποφάσεις το 2019 και το 2021, ο δήμαρχος έσπευσε να αναθέσει κάποια μελέτη το 2023, δηλαδή μετά από 2 χρόνια αδράνειας, και σήμερα ανακοινώνεται ότι είναι έτοιμη η δημοπράτηση του έργου.

Τα γεγονότα εξάλλου που συνέβησαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στον πεζόδρομο του Βελεστίνου και στα χωριά, με τα αδέσποτα, καθώς και το αίτημά μου προς την υπηρεσία του δήμου για ενημέρωση στο θέμα της χρηματοδότησης, ώθησαν το δήμαρχο στην επίσπευση του θέματος.

Οι δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν μας δίνουν τη δυνατότητα της ενημέρωσης. Ελπίζουμε στην εξέλιξη του έργου έτσι ώστε να λυθεί ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που βιώνουν σχεδόν καθημερινά οι δημότες μας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.