Γιώργος Ζαφείρης: «Στο 85% η μέση πληρότητα στη Μαγνησία την εορταστική περίοδο»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Άμεση ανάγκη για μια δυνατή διαφημιστική προβολή της περιοχής

Πολύ καλά κινήθηκε ο τουρισμός την περίοδο των εορτών στη Μαγνησία με τον πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργο Ζαφείρη, να σημειώνει, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ότι ο μέσος όρος στις πληρότητες κινήθηκε στο 85%. Ο ίδιος τόνισε πως οι επισκέπτες βλέπουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας και λειτουργούν ως διαφημιστές της περιοχής, ωστόσο είναι αναγκαία μία δυνατή διαφημιστική τουριστική καμπάνια, στήριξης όλης της Μαγνησίας.

Ο κ. Ζαφείρης αναφερόμενος στην κίνηση αυτή των ημερών, με τη λειτουργία και του Χιονοδρομικού Κέντρου, επεσήμανε ότι η ύπαρξη και ταυτόχρονα το άνοιγμα του Χιονοδρομικού λειτούργησε πολύ θετικά στην επισκεψιμότητα της περιοχής, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στην Περιφέρεια, που ήταν έτοιμη, όπως είπε και άνοιξε το Χιονοδρομικό, χωρίς προβλήματα.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ένωση Ξενοδόχων έχει παραδώσει εδώ και χρόνια μελέτη για το πως πρέπει να λειτουργούν τα Χιονοδρομικά όλο τον χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι ξεχωριστό και μοναδικό σε όλη την Ευρώπη, καθώς σε 20 λεπτά ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει τη θάλασσα και ταυτόχρονα από την κορυφή του Κέντρου μπορεί να απολαύσει και το Αιγαίο και τον Παγασητικό.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έχει ενταχθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, στην ομάδα Χιονοδρομικών που θα αναβαθμιστούν.
«Έχουμε κάνει συζήτηση με την καινούργια διοίκηση του Χιονοδρομικού. Παρότι είχε γίνει τεκμηριωμένη πρόταση για να ενταχθεί το Χιονοδρομικό στα προς αναβάθμιση Χιονοδρομικά, δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο από το Υπουργείο Τουρισμού. Εμείς ευελπιστούμε να γίνει, είναι ένας πόλος έλξης. Σαφώς και μπορεί να γίνει χώρος δράσεων για όλο τον χρόνο και ο χώρος του είναι προνομιακός», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης.

85% ο μέσος όρος πληρότητας- Άμεση η ανάγκη για μια δυνατή διαφημιστική καμπάνια
Ο κ. Ζαφείρης όμως προχώρησε και σε έναν απολογισμό της τουριστικής κίνησης την περίοδο των γιορτών, λέγοντας ότι ο τουρισμός πήγε πολύ καλά στον νομό.
«Έχουμε μέσο όρο πληρότητας 85% όλες τις ημέρες. Μπορούσε να πάει και λίγο καλύτερα, αλλά δεν παραπονιόμαστε. Το παρήγορο είναι και φαίνεται ότι ο κόσμος αγνόησε όλα αυτά που έλεγαν οι μετεωρολόγοι για τα χιόνια και τον καιρό για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ίσως να πηγαίναμε και λίγο καλύτερα, γιατί είχαμε ακυρώσεις εκείνες τις ημέρες», επεσήμανε ο ίδιος.

Υπογράμμισε ωστόσο, πως παρά την πολύ καλή τουριστική κίνηση, ο νομός έχει ανάγκη από μία διαφημιστική καμπάνια, αν και λειτουργούν ως διαφημιστές όλοι οι επισκέπτες.
«Η ανάγκη της διαφήμισης της περιοχής συνεχίζεται. Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά τους ξενοδόχους και εστιάτορες και εξυπηρέτησαν τους επισκέπτες, που αυτοί είναι που μεταλαμπαδεύουν ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν καταστροφές, δεν υπάρχουν πλημμύρες. Φυσικά περιμένουμε τις αποκαταστάσεις και τα μεγάλα έργα και είμαστε σε αναμονή», ανέφερε.
Τόνισε ότι οι υποδομές χρειάζονται αναβάθμιση, μιας και υπάρχουν ακόμη στρατιωτικές γέφυρες, στην περιοχή, όμως οι ξενοδόχοι αυτό που θέλουν να μεταφέρουν προς το κοινό είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης ή επικινδυνότητας.
«Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά έργα, μεγάλα. Είπαμε και με τον κ. Ταχιάο να γίνουν κάποια έργα παραπάνω, πιο σωστά, πιο χρήσιμα και πιο λειτουργικά για να αναβαθμιστεί η περιοχή. Δυστυχώς, συναντηθήκαμε με την κ. Αντιπεριφερειάρχη και μας ενημέρωσε ότι τα περισσότερα έργα τα έχει πάρει το κράτος και η Περιφέρεια λίγα πράγματα μπορεί να κάνει πια. Κάνει αυτά που μπορεί, αλλά είμαστε πολύ πίσω και η άποψή μου, που την έχω μεταφέρει και στην πανελλήνια Ομοσπονδία είναι ότι παρά το ενδιαφέρον και τα λεγόμενα, θεωρούν πολλοί ότι ο τουρισμός πηγαίνει στον αυτόματο. Αυτό όμως δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλά θέματα, ενημέρωσης, εκπαίδευσης του προσωπικού και των ξενοδόχων, αλλάζουν οι εποχές, είμαστε σε μια εποχή με την κλιματική κρίση και πρέπει να προσαρμοστούμε, υπάρχουν πολλά θέματα και πολλή δουλειά», σημείωσε ο ίδιος.
Ο κ. Ζαφείρης όμως έριξε τα βέλη του και στον υπουργούς γενικώς και ειδικά σε εκείνους, που ασχολούνται με τον τουρισμό, όπως και σε ορισμένους περιφερειάρχες, όπως είπε, καθώς θεωρούν ότι ο τουρισμός δεν έχει ανάγκη και …πάει μόνος του.

«Έχουμε ξεκινήσει μια καλή συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, ξέρει και καταλαβαίνει και μεταφέρει όσα πρέπει να γίνουν. Ας ελπίσουμε ότι κι αυτό που κάναμε με την ομάδα εργασίας για το αεροδρόμιο και την προβολή της περιοχής μας θα αποδώσει καρπούς. Χρειάζεται όμως μια γερή διαφημιστική καμπάνια δυνατή για να ανακάμψει πλήρως η περιοχή μας», υποστήριξε.
Ανέφερε παράλληλα ότι το Thessaly pass λειτούργησε και στήριξε επιχειρήσεις μέχρι και τον Νοέμβριο στην περιοχή, ενώ δήλωσε ότι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Τριαντόπουλος έχει υποσχεθεί ένα νέο Thessaly pass και για τη Μαγνησία και ιδίως για τις περιοχές Αλυκές, Βόλο, Ν. Πήλιο που επλήγησαν πέρυσι τον Αύγουστο και από τα ψάρια.

Τέλος, δεν έκρυψε τον προβληματισμό των ξενοδόχων για το θέμα του περιβαλλοντικού τέλους ανθεκτικότητας, το οποίο θα κατευθυνθεί στον «κουμπαρά» για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλίας. Πρόκειται όμως για ένα τέλος το οποίο πληρώνουν και τη Θεσσαλία. «Είχαμε ζητήσει την εξαίρεση απ’ όλους, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς κτλ. Θα έπρεπε να μην υπάρχει στη Θεσσαλία. Μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρχουν οι παλιές χρεώσεις, αλλά την καλοκαιρινή περίοδο επανέρχονται πολύ ακριβά τέλη διανυκτέρευσης», σημείωσε ο κ. Ζαφείρης, σχολιάζοντας ωστόσο, ότι ποτέ κανείς δεν έμαθε τελικά, που πηγαίνουν αυτά τα έσοδα.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.