Γιορτή λήξης για το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

Το Πειραματικό Σχολείο στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της μαθητικής κοινότητας και με την συμπλήρωση 140 χρόνων διαρκούς λειτουργίας καθιερώνει τον τιμητικό τίτλο του “πρωτόσχολου” που απονεμήθηκε για πρώτη φορά στην μαθήτρια της Στ’ τάξης Χριστοδούλου Μαρία που διακρίθηκε για τις επιδόσεις της, τις κατακτήσεις αριστείων και βραβείων σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς αλλά και για την υπεύθυνη και συμμετοχική δράση της στην σχολική κοινότητα. Η “πρωτόσχολη” μαθήτρια έκανε τις τιμητικές απονομές εκπροσωπώντας το Σχολείο μας στα τιμώμενα πρόσωπα.

Στην Γιορτή Λήξης τιμήθηκαν επίσης για το συγγραφικό τους προσπάθεια και την έκδοση των βιβλίων από τις εκδόσεις του Σχολείου οι:
Νασιάκου Ελισσάβετ (εκπαιδευτικός) για το παιδικό βιβλίο της “Μια φορά κι έναν καιρό στην Μυρμηγκοχώρα” με εικονογράφηση της Μαργαρίτας Δουλκέρογλου, που αναφέρεται σε δικαιώματα
Νασιάκου Ελισσάβετ και Κούτσουρου Κατερίνα (εκπαιδευτικοί) για το εκπαιδευτικό βιβλίο “Κατανοώντας τον κόσμο που ζω” που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καινοτομίας για την εφαρμογή της μεθόδου CLIL στην Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή της Ε και Στ τάξης
Γεωργακά Μαρία, Κουτσαυλή Μαρία (μαθήτριες Δ τάξης), Γκουντρουμάνη Κατερίνα, Καλαντζή Ελευθερία, Κολοβού Βασιλική (τελειόφοιτες του ΠΤΔΕ/Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) για το εκπαιδευτικό βιβλίο “Το μαγικό διάστημα” που δημιουργήθηκε για την σειρά “Μικροί Αστρονόμοι”.
Παράλληλα έγιναν οι απονομές των αριστείων, βραβείων, επαίνων και διακρίσεων του Μαθηματικού διαγωνισμού 2022 για τους μαθητές των Ε και Στ τάξεων, συνολικά δεκατρείς διακριθέντες από το καθηγητή Τριανταφυλλίδη Τριαντάφυλλο. Ακολούθησαν οι έπαινοι συμμετοχής στο διαγωνισμό Φυσικής 2022, των Ομίλων που λειτουργήσαν την σχολική χρονιά 2021 -22 από τους υπεύθυνους και συγκεκριμένα:
Όμιλος Αθλητισμού – Ολυμπιακά Αθλήματα Διαδεδομένα και μη
Όμιλος Μουσικής: Η μουσική των υλικών, τα υλικά που ηχούν
Όμιλος Παιχνιδομαθηματικά
Όμιλος Τα μυστικά του Ιούλιου Βερν: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» – planning a trip
Όμιλος Φιλαναγνωσίας: «Με ένα βιβλίο ανοίγω φτερά και πετώ»
Όμιλος Κριτικού Γραμματισμού

Ακολούθησαν τα:
“Ήταν κάπου κάποτε …ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες” – Αφιέρωμα στη Σμύρνη για την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της, σε κείμενα -οπτικοακουστικά από την εκπαιδευτικό Τσαλαβρέτα Γεωργία και κίνηση – χορευτικά από την εκπαιδευτικό Μπούρα Μαρία με συμμετοχή μαθητών των τάξεων Γ, Δ, Ε και Στ.

Αγγλικά τραγούδια από τις Α, Β τάξεις με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού Κούτσουρου Κατερίνας

Τραγούδια από την χορωδία με την επιμέλεια του εκπαιδευτικού Παπαθανασίου Νίκου και την συμμετοχή του γονέα – μουσικού Κατερίνας Κασιμάτη

και ο Αποχαιρετισμός της Στ’ τάξης από την Ε’ τάξη σε κείμενα και οπτικοακουστικά από τις εκπαιδευτικούς Τσαγκαροπούλου Αυγή, Νασιάκου Ελισσάβετ

Για να ακολουθήσει η “ώρα των γονέων” με τον Σύλλογο Γονέων να αποχαιρετά τους μαθητές, γονείς και προσκεκλημένους με κεράσματα και μουσική όπου έπαιξε και τραγούδησε ο μουσικός και γονέας του Σχολείου μας Άλκης Πλακιάς.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε παράλληλα η έκθεση δράσεων του Πειραματικού Σχολείου, που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου, όπου υπήρχε μια συνολική παρουσίαση με poster, κατασκευές, εκθέσεις έργων όλων των καινοτομιών, πειραματισμών και δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η Γιορτή Λήξης αποτέλεσε τον επίλογο μιας γόνιμης και δημιουργικής πρώτης χρονιάς του πειραματικού σχολείου, γεμάτης από εμπειρίες, βιώματα και συναισθήματα. Θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων μας αλλά πολύ περισσότερο σε όλους όσους αποχαιρετήσαμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.