Γιορτή λήξης κατηχητικών

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος μας καλεί να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί την κατηχητική χρονιά για τα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, ταξιδεύοντας στο χώρο-χρόνο με καπετάνιο το εκκλησιαστικό έτος και τιμόνι το σεντούκι του λαϊκού πολιτισμού.

Τα μικρά κατηχητόπουλα, μέσα από θεατρικές χορογραφίες, θα παρουσιάσουν τα λαογραφικά έθιμα των Αγίων της ενορίας τους, τα οποία πραγματοποιούνται παραμονή ή ανήμερα της εορτής τους, τόσο στον τόπο μας, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, ξεδιπλώνοντας στα μάτια των θεατών μια ολόκληρη εκκλησιαστική χρονιά από το Σεπτέμβριο ως τον Αύγουστο.

Πάνω από 300 παιδιά, από 17 διαφορετικές ενορίες, με την βοήθεια των κατηχητριών τους και των υπευθύνων νεότητας της ενορίας τους, είχαν την δυνατότητα να βιώσουν την αγάπη της παράδοσης, να συνεργαστούν από απόσταση, να συντονιστούν και να προσφέρουν σε όλους μια εκδήλωση που κανείς δεν πρέπει να χάσει…
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 6 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.