Γονείς ΑΜΕΑ Μαγνησίας: Tα άτομα με αναπηρία παραμένουν οι φτωχότεροι των φτωχών

Με αφορμή την εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκέμβρη ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων .Α.μεΑ. Ν. Μαγνησίας σημειώνει το πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος για ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία. «Είμαστε τα άτομα με αναπηρία, που σήμερα 3 Δεκέμβρη 2017, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, δηλώνουμε δυνατά την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας, ιδιαίτερα τα τελευταία 8 χρόνια, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός στα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα. Των συνανθρώπων μας της διπλανής πόρτας, της γειτονιάς μας που δεν έχουν ή στερήθηκαν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν αξιοπρεπώς και με ίσους όρους την ζωή τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη: «Η αναπηρία και η φτώχεια είναι ζεύγος αχώριστο. Το ίδιο και η αναπηρία και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Είναι κάτι που το αναπηρικό κίνημα το επισημαίνει με όλους τους δυνατούς τρόπους πάρα πολλά χρόνια και σήμερα το παρουσιάζει με επιστημονικό τρόπο, μέσω της έρευνας του Παρατηρητηρίου Θεμάτων της Αναπηρίας. Κανένας αρμόδιος φορέας, κανένα στέλεχος της Πολιτείας δεν μπορεί πλέον να δηλώσει άγνοια, για μια κατάσταση που βέβαια στην ελληνική κοινωνία είναι γνωστό και αποδεδειγμένο: τα άτομα με αναπηρία παραμένουν οι φτωχότεροι των φτωχών.

Το αναπηρικό κίνημα δηλώνει ότι ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ:
• Σε ενδεχόμενη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων,
• για τη διατήρηση των θετικών ρυθμίσεων στη φορολογία και στη διεύρυνσή τους,
• σε ενδεχόμενη μείωση της χρηματοδότησης Δομών/Προγραμμάτων που προωθούν την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, όπως είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, τα Κέντρα Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.,
• σε ενδεχόμενη μείωση της χρηματοδότησης δομών κλειστής φροντίδας, πριν από την ολοκλήρωση της αποϊδρυματοποίησης,
• για τη διατήρηση της διάταξης του άρθρου 2 της Υ.Α. ΓΔ.οικ.2961-10 (Αρ. ΦΕΚ 128 Β’/24.01.2017) που εξαιρεί τα μη ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας από το δηλωθέν εισόδημα για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Το αναπηρικό κίνημα με μαζικότητα, ενότητα, ομόνοια και αλληλεγγύη δηλώνει παρόν στους αγώνες του λαού μας.
Δεν θυσιαζόμαστε, δεν επαναπαυόμαστε, αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.