H ΑΡΣΙΣ Βόλου στη Ζαγορά Πηλίου

Η ΑΡΣΙΣ Βόλου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια με παιδιά και γονείς στη Ζαγορά Πηλίου με τίτλο: «Με την ΑΡΣΙΣ στο χωριό μου!». Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, «οι βιωματικές δραστηριότητες στοχεύουν στην αναγνώριση και στη διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών. Η μάθηση μέσα από βιωματικές ασκήσεις ενισχύει την φαντασία, την κριτική σκέψη και την δημιουργικότητα των νέων, επιτρέποντας την ασφαλή έκφραση συναισθημάτων, επιθυμιών και ονείρων.
Η ζωγραφική, οι κατασκευές και οι υπόλοιπες δημιουργίες των παιδιών τους έδωσε το έναυσμα να αποκτήσουν εμπειρία νέων βιωμάτων, να διαχειριστούν και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα της χαράς, της λύπης, του θυμού, του φόβου και της ζήλιας. Τα πέντε αυτά βασικά συναισθήματα αποτελούν σημαντικό ρόλο στην ικανότητα των παιδιών να αντιμετωπίζουν και να δρουν στις διάφορες καθημερινές καταστάσεις με αποτελεσματικότητα και επιτυχία. Επιπλέον, δόθηκε το κίνητρο για ενεργοποίηση των παιδιών στην εκμάθηση νέων τρόπων διαχείρισης των συναισθημάτων του θυμού, του φόβου και τους άγχους.
Οι γονείς, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες του γονεικού ρόλου στην ανατροφή των παιδιών τους, συζητάνε για τους τρόπους διαχείρισης της συμπεριφοράς των παιδιών τους και των διαφορετικών αναπτυξιακών σταδίων που αντιμετωπίζουν. Κατασκευάζουν κοσμήματα και συζητάνε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, δημιουργώντας, με αυτό τον τρόπο, το κίνητρο για ενεργό συμμετοχή στη ασφαλή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Η δράση στο χωριό της Ζαγοράς αποτέλεσε μία συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια στήριξης των απομακρυσμένων περιοχών του δήμου Βόλου, κατανοώντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες τους.
Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωσή Υποστήριξης Νέων είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1992 και λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και την Κοζάνη. Η ΑΡΣΙΣ αναπτύσσει δράσεις, προγράμματα και υπηρεσίες για την υποστήριξη των νέων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Βασική επιδίωξη της ΑΡΣΙΣ είναι η εφαρμογή της διεθνούς σύμβασης των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά και η κοινωνική ευαισθητοποίηση για την προστασία των παιδιών που, ανεξάρτητα από εθνικότητα, καταγωγή, θρήσκευμα αποτελούν τον πιο αδύναμο, ευαίσθητο, ελπιδοφόρο και δημιουργικό κρίκο της κοινωνικής συνοχής και προόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.