H Σκιάθος ψηφίστηκε ως καλύτερο νησί και από τις Σεϋχέλλες

Με τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμής και δεκάδες νησιά, μικρότερα ή μεγαλύτερα, η Ελλάδα μπορεί με σιγουριά να ξεχωρίζει και να κερδίζει πρωτιές παγκοσμίως. Και δεν είναι τυχαίο ότι έχει διακριθεί πολλές φορές για τις παραλίες της αλλά και τις όμορφες γωνιές της γενικότερα. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το ελληνικό νησί το οποίο σε ψηφοφορία έχει αναδειχθεί ψηλότερα και από τις Σεϋχέλλες. Και αν δεν το έχεις επισκεφθεί, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις! Ποιο νησί είναι αυτό; Η Σκιάθος. Ένα νησί που κερδίζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους θαυμαστές για πολλούς λόγους με τις παραλίες της να είναι ένας από αυτούς. Και δεν είναι μόνο τα καταγάλανα νερά αλλά και ο συνδυασμός του πράσινου περιβάλλοντος. Δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Σκιάθος: Το ελληνικό νησί που έχει ψηφιστεί ως καλύτερο και από τις Σεϋχέλλες

Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούν συχνά τη Σκιάθο ως τη μικρή κοσμοπολίτισσα των Σποράδων. Ούτε ότι την επιλέγει κάθε χρόνο για τις διακοπές της αρκετά νέος κόσμος που θέλει να περάσει καλά, να επισκεφθεί ωραίες παραλίες και να διασκεδάσει. Το νησί με τις περισσότερες από 60 παραλίες, λοιπόν, ξεχώρισε το 2019. Κι αυτό όταν οι αναγνώστες του πασίγνωστου βρετανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller» την επέλεξαν ως το νησί με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως για εκείνη τη χρονιά. Και μπήκε στη λίστα πιο ψηλά ακόμη και από τις Σεϋχέλλες.

Αν έχεις πάει στις Κουκουναριές όπου η άμμος λάμπει σαν χρυσάφι, στη Μεγάλη Άμμο, στα Λαλάρια ή στις Αχλαδιές μπορείς να καταλάβεις εύκολα το γιατί. Κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά που σε μαγνητίζουν και ένα καταπράσινο τοπίο στο οποίο ακούς συχνά μόνο τον ήχο από τα τζιτζίκια και το κύμα. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για ξεκούραση; Αν έχεις αρκετές μέρες στη διάθεσή σου, μπορείς να συνδυάσεις τις διακοπές σου με τη Σκόπελο, το νησί του δάσους με τα καταγάλανα νερά.

Μην χάσεις στη Σκιάθο

Αν η Σκιάθος σε δελεάσει και αποφασίσεις να οργανώσεις εκεί τις διακοπές σου, τότε υπάρχουν κάποια αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις. Γιατί εκτός από τις παραλίες, το νησί αυτό έχει κι άλλα μυστικά για να εξερευνήσεις. Πρώτο στη λίστα θα βάλουμε το σπίτι του διάσημου συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ο οποίος γεννήθηκε και έζησε στο νησί της Σκιάθου. Η ατμόσφαιρα εκεί θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Αν τώρα είσαι fan του Instagram σίγουρα θα έχεις δει φωτογραφίες από το περίφημο Μπούρτζι της Σκιάθου. Ο λόγος για το μικρό αλλά κατάφυτο νησάκι με τα ερείπια ενός βενετσιάνικου φρουρίου. Εκεί θα δεις μια άλλη πλευρά της ιστορίας με τα νεοκλασικά κτίρια του παλαιού σχολείου που στεγάζουν το Πολιτιστικό Κέντρο Σκιάθου.

Ήξερες ότι;

Η Σκιάθος διαθέτει ένα από τα αεροδρόμια του Αιγαίου που ακουμπούν στη θάλασσα! Άκρως εντυπωσιακή η προσγείωση εκεί…

 

 

Πηγή:https://exploringgreece.tv/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.