Η 1η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών στο «Βουνό των Κενταύρων»

Με θέμα «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία», το «Xωριό Ψ» , στις Πινακάτες Πηλίου, 18-28 Αυγούστου

Οι Εκδόσεις Κοντύλι με μεγάλη χαρά, όπως αναφέρουν «παρουσιάζουν μια νέα ιδέα, το «χωριό Ψ», στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η 1η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών στο Βουνό των Κενταύρων με θεματική ενότητα για το 2016 «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία», στο χωριό Πινακάτες Πηλίου, από 18 έως 28 Αυγούστου 2016.

Το χωριό Ψ
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν για τις Εκδόσεις Κοντύλι , ο Δημήτρης Παντελής και η Αταλάντη Απέργη, «στόχος της διοργάνωσης είναι το βουνό των Κενταύρων, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και πιο συγκεκριμένα οι Πινακάτες, ένα διατηρητέο χωριό με Προεδρικό Διάταγμα από το 1979 και με έντονο παραδοσιακό χρώμα, να αποτελέσει το καλοκαίρι του 2016, αλλά και σε βάθος χρόνου, έναν τόπο συνάντησης για ψυχοθεραπευτές διαφορετικών προσεγγίσεων.
Η φετινή 1η Συνάντηση με κεντρική θεματολογία «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία» αγγίζει πολλές πτυχές της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας και δίνει το έναυσμα για έναν ανοιχτό και γόνιμο διεπιστημονικό θεραπευτικό διάλογο.
Το χωριό Ψ περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, παράλληλες δράσεις και αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης .
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενώνες του χωριού, όπου θα τους παρέχεται πρωινό και ημιδιατροφή.

Το χωριό Ψ στοχεύει:
-στην ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο και βιωματικές δράσεις μεταξύ ανθρώπων από τον χώρο των ψυχοθεραπειών και συναφών κλάδων
-στην αυθόρμητη βιωματική έκφραση που δίνει χώρο για προσωπική εξέλιξη

Σε ποιους απευθύνεται:
-επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων
-παιδαγωγούς
-άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας

Καλωσόρισμα από τους διοργανωτές

Επιθυμία μας είναι αυτό το καλοκαίρι και για πολλά ακόμα, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και τις καστανιές, στη δροσερή και θαλερή σκιά τους, με την εμψύχωση και τις γνώσεις έμπειρων θεραπευτών, να συναντηθούν άνθρωποι με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημαντικότητας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία.
Το Πήλιο, ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζει αρμονικά διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα και ως μυθικός και θεραπευτικός τόπος ξυπνάει όλες τις αισθήσεις για να προσφέρει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Το χωριό Ψ σε μια συγκυρία δύσκολη για τη χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης, επαφής , μοιράσματος και ουσιαστικής φροντίδας της ψυχής.

Το Χωριό Ψ
Ταξίδι Αναψυχής στον χώρο της ψυχής…

Θέμα : Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία»

Ημερήσιο Πρόγραμμα

– πρωινή συνεδρία (10:30 – 13:00) με βιωματικά εργαστήρια στη φύση ή σε καταλύματα του χωριού τα οποία θα δέχονται ως 25 συμμετέχοντες ανά εμψυχωτή.
– βραδινή συνεδρία (20:30-22:00) με κεντρική ομιλία θεωρητικού χαρακτήρα και συζήτηση με την ολομέλεια.

Πρόγραμμα του δεκαημέρου (δύο τετραήμερα):

18 Αυγούστου Αφίξεις/καλωσόρισμα
19 Αυγούστου Προσωποκεντρική Θέωρηση
20 Αυγούστου Μουσικοθεραπεία
21 Αυγούστου Παιγνιοθεραπεία
22 Αυγούστου Focusing
23 Αυγούστου Ημέρα Αναψυχής/ επαφή με τη Θεραπευτική ιππασία
24 Αυγούστου Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία
25 Αυγούστου Μη Κατευθυντική Ψυχοθεραπεία
26 Αυγούστου Ψυχοθεραπεία Gestalt
27 Αυγούστου Δραματοθεραπεία
28 Αυγούστου Λήξη εργασιών/ Αποχαιρετισμός

Κόστος συμμετοχής με ΦΠΑ

Περιλαμβάνει συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια και τις βραδινές ομιλίες

Για κρατήσεις έως 30/7/2016
Για τις τέσσερις μέρες 160€, φοιτητές/άνεργοι 100€
Για τις οκτώ μέρες 300€, φοιτητές/άνεργοι 200€

Για κρατήσεις από 1/8/2016
Για τις τέσσερις μέρες 250 €, φοιτητές/άνεργοι 165€
Για τις οκτώ μέρες 400€, φοιτητές/άνεργοι 270€

Για όποιον βρίσκεται στην περιοχή κι επιθυμεί να παρακολουθήσει ένα μεμονωμένο εργαστήρι αυτό μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Διαμονή- Διατροφή- Επιπλέον παροχές

Παρέχεται διαμονή σε παραδοσιακά καταλύματα και ξενώνες των Πινακατών και των γειτονικών χωριών σε προσιτές τιμές που έχουν προσυμφωνηθεί. Το πακέτο συμπεριλαμβάνει ημιδιατροφή στις δύο ταβέρνες του χωριού.

Το κόστος διαμονής και ημιδιατροφής είναι 40€ το άτομο ανά ημέρα (σε δίκλινο δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια). Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί αποκλειστική χρήση του δίκλινου δωματίου η τιμή διαμορφώνεται στα 65€ αν ημέρα.

Συνεργαζόμενα Καταλύματα με τη Διοργάνωση
Οι τιμές που αναγράφονται ισχύουν μόνο για τα άτομα που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Χωριού Ψ και τους συνοδούς τους. Η κράτηση δωματίων και για τις 2 περιόδους (18-22 Αυγούστου, 24 Αυγούστου – 28 Αυγούστου γίνεται από τους συμμετέχοντες και ΟΧΙ από τη διοργάνωση.

ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ
ΤΑ ΔΟΚΑΝΑ http://www.tadokana.gr/
ΕΦΙΠΠΟΙ http://efipoi.gr/
ΑΛΑΤΙΝΟΣ http://www.alatinos.gr/
ΒΥΖΙΤΣΑ
ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝNΟΠΟΥΛΟΥ http://www.karagiannopoulou.com/index-gr.html

Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα πρωινής δημιουργικής απασχόλησης, με χαμηλό κόστος, για παιδιά 4-12 ετών, για όσους επιθυμούν να έρθουν με τα παιδιά τους.


Άλλες δραστηριότητες στην περιοχή

Στον ελεύθερο χρόνο τους (13:00 – 20:30) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές αλλά και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή: Να κολυμπήσουν στα ήρεμα νερά του Παγασητικού ή στα διάφανα γαλαζοπράσινα του Αιγαίου πελάγους, να ξεκουραστούν κάτω από τις φυλλωσιές αιωνόβιων δέντρων, να περπατήσουν στα γραφικά καλντερίμια των Πινακατών και των γύρω χωριών καθώς και στα μονοπάτια του βουνού, να κάνουν ιππασία, να γευτούν φρέσκο χωριάτικο ψωμί ζυμωμένο σε ξυλόφουρνο και πληθώρα από σπιτικές πηλιορείτικες λιχουδιές στις ταβέρνες της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.