Η Αλόννησος στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού TourNatur 2018

Στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού TourNatur 2018 συμμετείχε το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο Δήμος Αλοννήσου στα πλαίσια των δράσεων τουριστικής προβολής και προώθησης των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού. Η Αλόννησος έδωσε δυναμικό παρόν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έκθεση στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία συμμετείχε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην έκθεση TourNatur.
Η έκθεση TourNatur 2018 πραγματοποιήθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας από 31 Αυγούστου ως 2 Σεπτεμβρίου και προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την πεζοπορία (hiking & trekking) και με αθλητικές δραστηριότητες στη φύση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση φυσιολατρικού και περιπατητικού τουρισμού στη Γερμανία, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 50.000 επισκέπτες τόσο από τη γύρω περιοχή όσο και από τις γειτονικές χώρες.
Ο Δήμος Αλοννήσου εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Κική Αναγνώστου. Η κα Αναγνώστου, ενημέρωσε τους επισκέπτες της έκθεσης για τις φυσικές ομορφιές της Αλοννήσου και τις επιλογές δραστηριοτήτων που προσφέρει, καθώς και τους τρόπους πρόσβασης στο νησί. Παράλληλα, είχε επαφές με φορείς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη ‘‘καθώς με τη συμμετοχή μας είχαμε την ευκαιρία να προβάλουμε στο κοινό της έκθεσης τις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στο νησί μας αλλά και να διατηρήσουμε γενικότερα την επαφή με την τουριστική αγορά της Γερμανίας, μιας από τις πλέον παραδοσιακές τουριστικές αγορές’’.
Πέραν της εκπροσώπησης της Αλοννήσου, η κα Αναγνώστου πραγματοποίησε και την παρουσίαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο κοινό της έκθεσης στο Live Stage της TourNatur στο Messe Düsseldorf. Στην παρουσίαση αυτή προβλήθηκαν οι φυσικές ομορφιές ολόκληρης της Θεσσαλίας, οι πεζοπορικές διαδρομές και οι αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρονται, αλλά και οι πύλες εισόδου στην περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.