Η Αλόννησος στοχεύει και στην αγορά της Ρουμανίας

Το ενισχυμένο τουριστικό ρεύμα από την ανερχόμενη αγορά της Ρουμανίας επιχειρεί να προσεγγίσει ο Δήμος Αλοννήσου μέσα από επιλεγμένες δράσεις. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η αρχή έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 που διασφαλίστηκαν τα γυρίσματα δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής, έπειτα από απευθείας συνεννοήσεις μεταξύ του δραστήριου Προϊσταμένου του ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Γιώργου Σταφυλάκη και του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη, με την στήριξη επαγγελματιών και τοπικών φορέων. Η Αλόννησος προβλήθηκε μέσω της εκπομπής Vorbeste Lumea που μεταδίδεται από το Pro TV, το πρώτο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό δίκτυο της Ρουμανίας που ανήκει στην Αμερικανική εταιρεία παραγωγής, Warner. Οι εξωτικές παραλίες, η τοπική κουζίνα, οι ιδιαίτεροι και φιλόξενοι άνθρωποι του νησιού και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, αναδείχθηκαν μέσα από επεισόδιο τη εκπομπής που παρουσιάζει ο «Cove» (Coveseanu Petre Gabriel), ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους παρουσιαστές στη Ρουμάνικη τηλεόραση.
Αξιοποιώντας το ευνοϊκό κλίμα για την Ελλάδα και θέλοντας να κεφαλαιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα οφέλη από τη δημοσιότητα της εκπομπής, ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας, την «TTR», Romania’s Tourism Fair που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι μεταξύ 21 και 24 Φεβρουαρίου 2019. Εντός του stand του ΕΟΤ, ο Δήμος Αλοννήσου εκπροσωπήθηκε σε ξεχωριστό περίπτερο από τον κ. Βαγγέλη Αναγνώστου, Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Πρόεδρο Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου και την κα Ιωάννα Βαφίνη, Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού. Αξίζει να αναφερθεί πως το περίπτερο της Αλοννήσου έγινε «μαγνήτης» για δεκάδες ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες, ενώ η αντιπροσωπεία του Δήμου είχε τη δυνατότητα επαφών με ταξιδιωτικά πρακτορεία και επαγγελματίες με την προοπτική νέων συνεργασιών στο μέλλον. Παράλληλα, οι κ.κ Αναγνώστου και Βαφίνη συμμετείχαν σε προγραμματισμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους και bloggers, παραχώρησαν συνέντευξη σε τοπικό ΜΜΕ και διερεύνησαν το ενδεχόμενο νέων ενεργειών προβολής για το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και τον επικεφαλής, κ. Σταφυλάκη. «Η στόχευση στις αγορές του εξωτερικού είναι μία διαδικασία που δεν σταματά ποτέ για το Δήμο Αλοννήσου. Η πρόσφατη βράβευση μας στην Στοκχόλμη και το εντυπωσιακό επεισόδιο για Αλόννησο που μεταδόθηκε σε κορυφαίο Ρουμάνικο τηλεοπτικό σταθμό, είναι δύο στοιχεία που αποδεικνύουν το εύρος διεθνούς δικτύωσης που επιχειρεί ο Δήμος προς όφελος του προορισμού», δήλωσε ο κ Βαφίνης που ευχαρίστησε εν συνεχεία τα μέλη της Επιτροπής αλλά και τους επαγγελματίες για την άοκνη προσπάθεια ενίσχυσης της Αλοννήσου.

Πηγές:
http://vorbestelumea.protv.ro/stiri/video-am-mers-alaturi-de-cove-intr-un-nou-jurnal-de-calatorie.html?fbclid=IwAR0IrolCebY01eLsjr1KPW1I2F2Vp1fcKH675RsvO7IfI5hTpXnllc_xYJo»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.