Η δομή του Πανεπιστημίου πρέπει να γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια

Τονίστηκε σε συνάντηση του βουλευτή Αλ. Μεϊκόπουλου με τον Πρύτανη και την αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου

Συνάντηση είχε την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με το νέο Πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη και την Αντιπρύτανη κ. Ιωάννα Λαλιώτου με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων τους.
Όπως έγινε γνωστό σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, «αφού ευχήθηκε ο Βουλευτής για ακόμη μία φορά στον Πρύτανη κάθε επιτυχία στο έργο του, όπως και στην αντιπρύτανη, ακολούθησε συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του Πανεπιστημίου στα οποία όπως είναι φυσικό πρωτοστατεί ο σχεδιασμός για τη νέα δομή του.

Γενικά όλοι συμφώνησαν ότι το ορθό είναι πως η δομή του Πανεπιστημίου πρέπει να γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς τοπικιστικές παρεμβάσεις και πως η γνώμη του Πανεπιστημίου και της Συγκλήτου πρέπει και οφείλει να είναι βαρύνουσας σημασίας. Επ’ αυτού αναλύθηκε ότι είναι σημαντικό να μην αλλάξουν θεσμικά ζητήματα που αφορούν το προσωπικό και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου κατά τη μετάβασή του στη νέα δομή με την απορρόφηση των ΤΕΙ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας). Επίσης θεωρείται βασικό να μην υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές στα Τμήματα ή τις έδρες των Σχολών, με κυοφορούμενες προτάσεις ότι ο Βόλος θα μπορούσε λόγω θέσης και υποδομών να φιλοξενήσει την έδρα της σχολής Οικονομικών με παράλληλη ενίσχυσή της με ένα επιπλέον Τμήμα όπως αυτό του Τουρισμού ή ακόμη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων προτάσεων που συζητήθηκαν να εξεταστεί και το ενδεχόμενο δημιουργίας τμήματος Ψυχολογίας.

Κατά τη συζήτηση ο Πρύτανης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο διαθέτει μεν το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό για τα νέα Τμήματα αλλά θα πρέπει να δοθεί και το απαραίτητο βάρος για την αναγκαία, εκ των πραγμάτων, κτιριακή του επέκταση, οπότε συζητήθηκαν διάφορες λύσεις και ενδιαφέρουσες προτάσεις που με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να τεθούν για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Ο Βουλευτής ευχήθηκε για μία ακόμη φορά στους ακαδημαϊκούς καλή δύναμη και επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο και υψηλών απαιτήσεων έργο τους και διαβεβαίωσε ότι η συνδρομή του σε όποιο θέμα απαιτηθεί πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.