Η Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης για τις καταστροφές αντιφασιστικών μνημείων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τη «χυδαία επίθεση στην ΕΣΣΔ με την καταστροφή αντιφασιστικών μνημείων και τον αντικομμουνισμό της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ)- Παράρτημα Μαγνησίας με πρόεδρό της τον Βολιώτη Θανάση Βογιατζή.

«Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγάγει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της και καλύπτει και στηρίζει όλες τις αντικομμουνιστικές ενέργειες, δράσεις και αποφάσεις των κυβερνήσεων των χωρών μελών της, – ιδιαίτερα των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων απαγορεύουν τη δράση κομμουνιστικών κομμάτων και την κομμουνιστική ιδεολογία και επιδίδονται στην καταστροφή μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και κομμουνιστικών συμβόλων και μνημείων.

Στη Λετονία η κατεδάφιση, μετά από απόφαση του λετονικού κοινοβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρίγας, του σοβιετικού μνημείου για την απελευθέρωση της Ρίγας, που τιμά τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας ενώ την ίδια στιγμή έχουν ανεγερθεί μνημεία που τιμούν τα ναζιστικά SS. Το ίδιο έγινε στην Πολωνία, αλλά και στην Εσθονία και όλα αυτά με πρόσχημα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία», επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τονίζει πως συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στη βαρβαρότητα, στην εκμετάλλευση και τη δυστυχία που παράγει.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.