Η «Κυριακή στο Χωριό ξανά» της ΕΡΤ3 στην Σκόπελο

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 στις 12:30

Την Σκόπελο, «τον πράσινο σκούφο του Αιγαίου», θα επισκεφθεί αυτήν την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, πάντα στις 12:30, η εκπομπή-συνήθεια της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό ξανά».
Σ’ αυτό το επεισόδιο, η εκπομπή ταξιδεύει στην «Αρχόντισσα», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που δηλώνουν περήφανοι για το νησί τους. Από την Μονή του Τιμίου Προδρόμου – εκεί όπου οι μοναχοί αφήνουν την πόρτα ανοιχτή για να ξανάρθουν οι επισκέπτες – μέχρι τις ρεμπέτικες ιστορίες που συνθέτουν οι παρέες εδώ και χρόνια, και μέχρι τους ψαράδες που επιμένουν, σε πείσμα των καιρών, να κυνηγούν με το καΐκι ξιφίες και τόνους 400 κιλών, όλα μαρτυρούν μια καθημερινότητα στην οποία δεν πλήττει κανείς. Στο βραβευμένο Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής, ο Κωστής Ζαφειράκης θα φτιάξει με τον διάσημο μαύρο πηλό το πρώτο του ποτήρι, κάνοντας ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, θα μαγειρέψει, με θέα τα καράβια, αλμυρό αγριοκάτσικο με τοπικά δαμάσκηνα, και θα τραγουδήσει το Μama Mia στο εκκλησάκι του Άη Γιάννη, όπου οι νεόνυμφοι αφήνουν τάματα – ενθύμια. Γιατί η Σκόπελος είναι μεταξύ άλλων και μποέμ.
Παρουσίαση – σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης, Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης, Αρχισυνταξία: Νίκη Πηλείδου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Κώστας Αυγέρης, Χρήστος Βρύζας, Εναέριες λήψεις: Μπάμπης Μιχαλόπουλος, Ήχος – Μίξη ήχου: Κρίτων Κιουρτσής- Tanya Jones, Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου, Μοντάζ: Βαγγέλης Μολυβιάτης, Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου, Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.