Ι.Μ.Δ.: Διαδικτυακή Σχολή Νέων Γονέων και Συζύγων

Έναν καινούργιο θεσμό εγκαινιάζει η Τοπική Εκκλησία μέσα στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για τη Διαδικτυακή Σχολή Νέων Γονέων και Συζύγων που θα πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, με θεματική σχετική με τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς και οι σύζυγοι.
Τις μηνιαίες συναντήσεις της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων της Τοπικής μας Εκκλησίας θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν διαδικτυακά νέοι σύζυγοι και γονείς σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.
Η πρώτη συνάντηση της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ με κεντρικό ομιλητή τον π. Ευάγγελο Παπανικολάου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η οικογένεια μέσα στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού».
Θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, όπου θα δίνεται η δυνατότητα διάδρασης με το κοινό μέσω γραπτών ή προφορικών ερωτήσεων. Ανακατευθυνόμενοι στον σύνδεσμο (link) της διαδικτυακής διάλεξης (webinar), θα εμφανιστεί μια προτροπή για εγκατάσταση του προγράμματος (αν δεν έχει ήδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή). Ακολουθώντας τις οδηγίες, θα έχετε πρόσβαση στην εκδήλωση. Λόγω του τύπου της διαδικτυακής διάλεξης, οι κάμερες του κοινού είναι πάντα κλειστές και θα δίνεται ο λόγος για ερώτηση, μόνον μετά από αίτημα του χρήστη / ανύψωση χειρός (rise hand). Για να ανακατευθυνθείτε στον σύνδεσμο (link https://us06web.zoom.us/j/85402529032 ) της 1ης διάλεξης. Ολόκληρη η διάλεξη, θα αναρτάται αργότερα, στο διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο youtube.
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του ομιλητή. Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου γεννήθηκε στην Μάνδρα Αττικής, ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στον Πειραιά, στο Ζάννειο Πειραματικό Σχολείο. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με ειδικότητα στην Παθολογία και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και νυμφευμένος με την παιδίατρο Ιωάννα Μπιλάλη. Είναι κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και διακονεί με την σύζυγό του σε ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ουγκάντα και στην Κιβωτό του Κόσμου. Επίσης εργάζεται σε ιατρικές δημόσιες μονάδες με το βαθμό του Διευθυντή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.