«Η Μαγνησία στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου στη χώρα»

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Καρκινοπαθών
216
Shares

Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι ο Βόλος συγκαταλέγεται στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Καρκινοπαθών. Τούτο προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Καρκινοπαθών κ. Σοφία Ιωάννου στα πλαίσια των επαφών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας με φορείς ασθενών προκειμένου να εξετάσουν και να δώσουν λύσεις σε πιθανά προβλήματα που αφορούν στη διαδικασία χορήγησης των φαρμάκων, των ελλείψεων, των πιθανών ανεπιθύμητων παρενεργειών καθώς και ζητήματα που αφορούν στη συνταγογράφηση. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν ιδιαίτερα προβλήματα.
Στη συζήτηση αναφέρθηκε, ότι από στοιχεία που υπάρχουν στο Πανελλήνιο Σύλλογο Καρκινοπαθών η περιοχή μας είναι από τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου στη χώρα, όπως ακριβώς αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε ότι κύρια αιτία αποτελεί η μόλυνση του Περιβάλλοντος και για αυτό θα πρέπει η Πολιτεία να δώσει ιδιαίτερη προσοχή.
Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση του ψευτογιατρού που γιάτρευε τον καρκίνο με βότανα, τονίζοντας την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους κόλπους των καρκινοπαθών της περιοχής. Τονίστηκε για ακόμη μία φορά, ότι η στενή επαφή ανάμεσα στο γιατρό που θεραπεύει, το φαρμακοποιό που χορηγεί και παρακολουθεί από κοντά την πορεία της θεραπείας και του ασθενούς αποτελούν την μόνη και ασφαλή απάντηση στη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας αποτρέποντας τις εμφανίσεις τέτοιων κρουσμάτων παραπλάνησης όπως η συγκεκριμένη που βάζουν σε κίνδυνο τη πορεία της υγείας του ασθενούς.
Στο επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι επαφές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και με άλλους συλλόγους ασθενών.