Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την Γενοκτονία των Μικρασιατών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Μια θλιβερή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία αποτελεί για όλους μας η γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνισμού που δεν παραγράφεται και δεν λησμονιέται», αναφέρει σε μήνυμά ης για την Γενοκτονία του Μικρασιατικού ελληνισμού η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Όπως τονίζει, «η 14η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και πόνου και συγχρόνως ημέρα απόδοσης τιμής και χρέους στον Μικρασιατικό Ελληνισμό. Είναι ημέρα μνήμης για τη μεγάλη καταστροφή, ημέρα τιμής στους σφαγιασθέντες και τους εκδιωχθέντες Έλληνες, αλλά και ημέρα διδαχής για κάθε δύσκολη συγκυρία.
Θλιβερή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία, αποτελεί η εγκληματική πράξη γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την τουρκική βία και τη βαρβαρότητα. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας έπεσαν θύματα της τουρκικής αγριότητας και θηριωδίας. Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι χρέος εθνικό και ιστορικό.
Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας έζησαν ένα φρικτό διωγμό. Μας παραδειγμάτισαν, μας δίδαξαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας διδάσκουν, να μας εμπνέουν, με αρχές, αξίες και ιδανικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.