«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η ημέρα που θυμίζει σε όλους μας τη συμβολή της στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη και αποτελεί σημείο συνάντησης των αγώνων όλων των γυναικών.», αναφέρει σε μήνυμά της η πρώην υφυπουργός Μεταφορών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Όπως τονίζει, «ο ρόλος της γυναίκας είναι σημαντικός στην κοινωνία και την οικογένεια ενώ η συμβολή της πρωταρχική σε πνευματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο.
Γιορτάζει η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη και καταπιεσμένη γυναίκα, η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, της αγάπης και της αγωνίας, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει την ανάγκη για ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της σύγχρονης γυναίκας, η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους ως μάνα, κόρη, σύζυγος, εργαζόμενη και αγωνίστρια στο στίβο της ζωής.
Η ημέρα αυτή μας οπλίζει με δύναμη και αποφασιστικότητα για να αγωνιστούμε να κατακτήσουμε την αξιοπρέπεια και την ποιότητα ζωής που όλες δικαιούμαστε να έχουμε».































