Η Παπαστράτος στηρίζει τη μικρή λιανική επιχείρηση με το πρόγραμμα “Συνεχίζουμε μαζί”

Ξεκίνησε τη χορήγηση άτοκων πιστώσεων, ύψους 10 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας

Στη στήριξη του κλάδου της μικρής λιανικής, που αριθμεί στην Ελλάδα πάνω από 21.000 επιχειρήσεις και 40.000 εργαζομένους στοχεύει η Παπαστράτος, ξεκινώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσής τους, προσφέροντας 10 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους. Με το πρόγραμμα “Συνεχίζουμε μαζί” η Παπαστράτος στέκεται επί της ουσίας δίπλα στις επιχειρήσεις καθώς τους εξασφαλίζει μικρότερα λειτουργικά κόστη, αλλά και εκπαίδευση για τις σύγχρονες ανάγκες. Ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος κ. Νίκος Φλίγκος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για το πρόγραμμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Παπαστράτος θα βρίσκεται δίπλα στην μικρή λιανική επιχείρηση για όσο χρειαστεί.
“Η Παπαστράτος εδώ και 90 χρόνια συνδέεται με τις επιχειρήσεις μικρής λιανικής- περίπτερα, ψιλικά και μίνι- μάρκετ- και αφορμή για να προσφέρουμε αυτό το πρόγραμμα, στάθηκε το γεγονός ότι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι μέσα από αυτή την πανδημία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο κλάδος”, τόνισε ο κ. Φλίγκος για το έναυσμα της Παπαστράτος στη δημιουργία του ολοκληρωμένου και πολύπλευρου προγράμματος “Συνεχίζουμε μαζί”.
Στη μικρή λιανική δραστηριοποιούνται πάνω από 21.000 επιχειρήσεις και 40.000 εργαζόμενοι, με τον κλάδο αυτό της οικονομίας να προσφέρει περισσότερα από 2,8 δις ευρώ στα Ταμεία του Κράτους. Την ίδια στιγμή όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά, με την δεκαετή οικονομική κρίση να έχει επιφέρει κατά 30% τη συρρίκνωση των περιπτέρων και 12% των μίνι- μάρκετ, ενώ ένα στα τέσσερα πακέτα τσιγάρα που κυκλοφορούν είναι παράνομα, πλήττοντας ακόμη περισσότερο τη μικρή λιανική επιχείρησης της γειτονιάς.
Η Παπαστράτος ανέθεσε στην εταιρεία Deloitte την εκπόνηση μελέτης, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη μικρή Λιανική, καθώς και τους βασικούς πυλώνες στήριξης των επιχειρήσεων. Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης προχώρησε στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης του κλάδου με τρεις βασικούς πυλώνες.

Σύναψη συμφωνιών με παρόχους

“Ο πρώτος πυλώνας είναι η παροχή άμεσης ρευστότητας αξίας 10 εκ. ευρώ μέσω άτοκων χορηγήσεων με εγγύηση της Παπαστράτος, πιστώσεις που δίνονται μέσω των αποκλειστικών διανομέων μας. Περισσότερες από 4600 επιχειρήσεις έχουν πάρει ήδη αυτή την πίστωση. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στο λειτουργικό κόστος, που αποτελεί “αγκάθι” για τις επιχειρήσεις από άποψη κερδοφορίας. Εδώ η Παπαστράτος έρχεται με σύναψη συμφωνιών με παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφωνίας και αναλωσίμων, να δώσει προνομιακές τιμές και εκπτώσεις στους μικρούς επιχειρηματίες και τέλος, το τρίτος πυλώνας έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού για την ενίσχυση ψηφιοποίησης ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις τις αγοράς”, εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Φλίγκος σχετικά με το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα “Συνεχίζουμε μαζί” θα συνεχιστεί όλο το χειμώνα, προκειμένου να βρεθεί δίπλα και να στηρίξει κάθε μικρή λιανική επιχείρηση που έχει ανάγκη.
“Θα στηρίξουμε όλες τις επιχειρήσεις γιατί μιλάμε για άμεσους συνεργάτες της εταιρείας που καθημερινά στηρίζουν την αγορά, τους καταναλωτές και ακόμη στα δύσκολα ήταν εκεί με καλή διάθεση. Οι 16 αποκλειστικοί συνεργάτες της Παπαστράτος “τρέχουν” το πρόγραμμα και ήδη έχουν ενημερωθεί 15.000 σημεία. Θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί για να στηρίξουμε αυτό τον τόσο σημαντικό κλάδο της οικονομίας”, κατέληξε ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.