Η παραλία της Μαγνησίας που διεκδικεί επάξια το βραβείο του πιο χαριτωμένου ονόματος

Κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια άμμος, καταπράσινο τοπίο και απαλή καλοσχηματισμένη αμμουδιά. Αυτά συνθέτουν την εικόνα στην παραλίά Παπά Νερό. Μια παραλία του Αιγαίου η οποία στην πραγματικότητα δε βρίσκεσαι σε νησί. Η παραλία που διεκδικεί επάξια το βραβείο του πιο χαριτωμένου ονόματος παραλίας βρίσκεται στο Πήλιο. Αποδεικνύει γιατί οι παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν υπολείπονται σε τίποτα από αυτές των νησιών.

Η παραλία Παπά Νερό του Αιγαίου και η ομορφιά της
Είναι μεγάλη και οργανωμένη, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και όμορφο τοπίο λόγω του Πηλίου. Η παραλία Παπά Νερό βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Άγιο Ιωάννη και Νταμούχαρη. Βρίσκονται βορειοδυτικά του Πηλίου. Η πανέμορφη παραλία «Παπά Νερό» αποτελεί μια από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου.

Η χρυσαφένια αμμουδιά της, τα καταγάλανα νερά και η καταπράσινη βλάστηση θυμίζουν μέρη εξωτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει και γαλάζια σημαία. Εκεί σμίγει το βουνό με τη θάλασσα και δημιουργείται ένα τοπίο που θα κάνεις πολύ καιρό να ξεχάσεις.

Από πού πήρε, όμως το όνομά της. Αυτό το περίεργο όνομά της θεωρείται και λέγεται ότι το πήρε από την ομώνυμη πηγή που βρίσκεται λίγο πιο πάνω. Σε μια συγκεκριμένη θέση η οποία λέγεται Τρύπια Πέτρα. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη εκδοχή. Λέγεται ότι σε αυτή την παραλία πνίγηκε πριν από πολλά χρόνια ένας παπάς. Έτσι αποφάσισαν να της δώσουν το όνομα Παπά Νερό.

Η αμμουδιά «Παπά Νερό» είναι με σιγουριά η δανική επιλογή για χαλάρωση στην περιοχή. Έχεις στα πόδια σου το Αιγαίο Πέλαγος χωρίς να έχεις πάρει πλοίο. Ο παράδεισος βρίσκεται τελικά πιο κοντά απ’ ό,τι μπορούσες να φανταστείς.

Το Πήλιο και οι παραλίες του
Όσοι επιλέγουν το Πήλιο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές δεν το μετανιώνουν ποτέ. Κι αυτό γιατί οι παραλίες αφενός στο Αιγαίο, αφετέρου στον Παγασητικό έχουν κρυστάλλινα και πολύ καθαρά νερά. Πολλές από τις παραλίες στο Πήλιο είναι ιδιαίτερα γνωστές και όχι άδικα.

Ξεκινώντας από το Αιγαίο και τον Μυλοπόταμο. Μια παραλία που ξεχωρίζει για την φυσική ομορφιά της και έχει μπει στην καρδιά όσων έχουν βρεθεί εκεί. Είναι μια πολύ μικρή ακτή με βότσαλα και φυσικά όχι οργανωμένη. Γαλάζια νερά και πράσινο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που θα απολαύσεις καλύτερα αν έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Tι να πει κανείς για τον μικροσκοπικό κόλπο της Φακίστρας. Παίρνεις το αυτοκίνητο από την Τσαγκαράδα και τσουπ, σε δέκα λεπτά έφτασες. Η παραλία ξεχωρίζει για το εκπληκτικής ομορφιάς, άγριο τοπίο της. Ούτε ο μαζικός τουρισμός κατάφερε να το αλλοιώσει.

Όποια κι αν επιλέξεις έχοντας ως ορμητήριο το Πήλιο, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις όμορφο τοπίο και δροσερά πεντακάθαρα νερά. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να πάρεις πλοίο. Σε λίγες ώρες απολαμβάνεις βουτιές στα νερά του Αιγαίου.

Πηγή: https://exploringgreece.tv/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.