Η παραλία της Μαγνησίας που πήρε το όνομά της από τις συχνές επισκέψεις Βυζαντινών αυτοκρατόρων

https://www.kassandrabay.com/

Ο Βασιλιάς είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Σκιάθου. Μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Στην παραλία θα βρείτε ομβρέλες, ξαπλώστρες και για τους πιο δραστήριους, κέντρα θαλάσσιων σπορ.
Συμφώνα με τον μύθο, η παραλία πήρε αυτήν την ονομασία λόγω συχνών επισκέψεων από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες στο παρελθόν. Στην περιοχή του Βασιλιά υπάρχουν αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα.
Η παραλία και γενικά η ευρύτερη περιοχή, είναι περικυκλωμένη από πεύκα και ελαιώνες, οι οποίοι σχεδόν χαϊδεύουν την θάλασσα κατά μήκος της ακτογραμμής.
Με θέα τις καταπράσινες βραχονησίδες και την Σκόπελο, ο Βασιλιάς, αποτελεί ένα μικρό τουριστικό θέρετρο με όλες τις ανέσεις. Πολλές επιλογές σε καταλύματα, όπως πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μπαράκια, είναι σε διάθεση των επισκεπτών.
Προς την παραλία εκτελούνται συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την πόλη της Σκιάθου, αλλά και μια βόλτα με τα πόδια είναι ευχάριστη καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου είναι παραθαλάσσιο.

Πηγή: https://www.triphelp.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.