Η Σκόπελος τιμά τον προστάτη της Άγιο Ρηγίνο

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου & Προστάτη του νησιού θα πραγματοποιηθούν στη Σκόπελο στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Σκοπέλου και η εκκλησιαστική επιτροπή.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 4 το μεσημέρι θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του νησιού και στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός στην Ιερά Μονή του Αγίου Ρηγίνου.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και αμέσως θα γίνει μετάβαση του Ιερού Κλήρου μετά των Αγίων Λειψάνων του Αγίου από τον Μητροπολιτικό Ναό Γεννήσεως του Χριστού στην Ιερά Μονή, όπου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει Λιτάνευση του Αγίου Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνας του Θαυματουργού Ιερομάρτυρος Ρηγίνου από την Ιερά Μονή προς την πόλη.

Στη θέση «Παλαιό Γεφύρι» όπου είναι ο τόπος μαρτυρίου, θα τελεστεί δέηση. Η δε Λιτανεία θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ναό Γεννήσεως του Χριστού εκεί όπου μετά από μικρή δέηση θα λάβει τέλος η εορτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.