Ι. Σωλήνης: Ισοτιμία, δικαιοσύνη, εντιμότητα και διαφάνεια στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμικά Μπροστά»

Το όραμά του για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμικά Μπροστά» Ιωάννης Σωλήνης, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία φίλων του συνδυασμού του.
Ο γιατρός – ουρολόγος, που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Βόλου και μένει μόνιμα στην Αργαλαστή επισήμανε ότι η ανανέωση με νέα πρόσωπα από τον τόπο όπου γεννήθηκε, είναι μονόδρομος προοπτικής για την ανάπτυξη, την αναδιοργάνωση και το μέλλον του Δήμου.

Ο κ. Σωλήνης κατηγόρησε τη σημερινή Δημοτική Αρχή ότι δεν έχει σχέδιο για τα μείζονα θέματα της περιοχής, προκρίνει προσωπικά οφέλη και μικροδουλειές για την παρουσίαση μεγαλείου, ενώ έχει παραμελήσει τις υποδομές παρά τον πακτωλό χρημάτων που είχε στη διάθεσή της.
Όπως είπε σήμερα επικρατεί ένα θολό σκηνικό στο Δήμο μας και το έχουν επιβάλλει με τρόπο εξωθεσμικό οι επαγγελματίες πολιτικοί, αυτοί που ψάχνουν μόνο καρέκλες και μισθό για να επιβιώσουν. Έχει κυριαρχήσει με ευθύνη τους η κρίση αξιών, η επιλεκτική οικονομική λιτότητα εκεί που δεν θέλουν να δώσουν και η ατελείωτη σπατάλη εκεί που θέλουν να δώσουν, η αυθαιρεσία, η ανασφάλεια, η ατιμωρησία, η αποξένωση, η παραίτηση από κάθε υγιή και ανιδιοτελή προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, η απερχόμενη ανεπαρκής Δημοτική αρχή δεν ήθελε να έχουν οι πολίτες ενεργό συμμετοχή και δε μπόρεσε συνεργαστεί με τους θεσμικούς φορείς του τόπου για να επιλύσει τα σοβαρά ζητήματα προτάσσοντας εγωισμούς, αγκυλώσεις και προκρίνοντας μικροπολιτικά οφέλη ενώ ταυτόχρονα έκανε “προχειροδουλειές προσωπικού μεγαλείου”. Χαρακτηριστικά ανέφερε τη πανελληνίως μοναδική πρωτότυπη ενέργεια να γίνει ένσταση για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού λες και θα μπορούσε να επαναληφθεί. Κι όταν έπρεπε να κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της απογραφής φρόντισε να είναι ηχηρώς απούσα και αδιάφορη.
Δυστυχώς είχαμε την ατυχία να έχουμε μια εντελώς ανύπαρκτη αντιπολίτευση που έγινε και αυτή μέρος του ίδιου προβλήματος με τη δημοτική αρχή, και δεν συνεισέφερε τίποτα για την ποιότητα της χάραξης πολιτικής. Καμία κουβέντα για λογοδοσία και για διαφάνεια, επισήμανε.

“Στις επόμενες δημοτικές εκλογές στόχος μας είναι η δημότισσα και ο δημότης να έχουν τον πρώτο λόγο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και γι’ αυτό προσκαλούμε όλους να σταθούν μαζί μας και να συμμετάσχουν ενεργά, με δικαίωμα κρίσης στις αποφάσεις της δημοτικής Αρχής και να σταματήσουν να είναι παρατηρητές και χειροκροτητές όπως σήμερα”, επισήμανε.

Ο κ. Σωλήνης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να εξελιχθεί σε κατ’ εξοχήν θεσμικό εγγυητή, στον οποίο διαμορφώνονται οι συνθήκες και ο χώρος όπου θα πρυτανεύσουν ο διάλογος, η συνεργασία και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, χωρίς σκόπιμους αποκλεισμούς όπως γίνεται σήμερα. Στο Δήμο πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα έκφρασης. Η προσπάθειά μας εμπνέεται από τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας, της ισονομίας, της νομιμότητας και της ηθικής, της εντιμότητας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας.
“Ο εγωισμός, το θράσος, η μισαλλοδοξία και τα προσωπικά συμφέροντα δεν ανήκουν σ’ εμάς. Το αναπτυξιακό και πλήρες πρόγραμμα μας, θα υποβληθεί στην κρίση όλων κατά τη διάρκεια ανοιχτών εκδηλώσεων διαλόγου σε κάθε χωριό σε όλες τις δημοτικές ενότητες”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στο όραμά του ο επικεφαλής του συνδυασμού είπε ότι είναι να βγάλει τον Δήμο από το τέλμα που επικρατεί και να ακολουθήσει μια πορεία που να δίνει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, να εισάγει την καινοτομία και την εξωστρέφεια ενάντια στο σημερινό φοβικό απομονωτισμό. Με στόχο αύριο οι νέοι του τόπου μας να προτιμούν να ζουν εδώ σε ένα τόπο φιλικό προς τον άνθρωπο.
Ακόμη ανέφερε ότι όραμα είναι να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στις πέντε Δημοτικές Ενότητες σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της καθεμιάς, με οδηγό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει ριζικές απαντήσεις στα προβλήματα και σαφή διέξοδο από το τέλμα. Αγωνιζόμαστε για να στήσουμε ένα Δήμο που να υπηρετεί τους πολίτες και να δίνει άμεση προτεραιότητα στις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις τους και όχι τις ψηφοθηρικές επιλογές του κάθε παραγοντίσκου.
Στα οράματα ανέφερε ότι είναι ο Δήμος να ενημερώνει τους Δημότες καθημερινά για όλα όσα τους αφορούν, απ’ την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας. Με πλήρη δημοσιότητα σε όλα τα έργα και τις προμήθειες, αναλυτικά για το κάθε κονδύλι, η διαφάνεια στις αποφάσεις όλων των οργάνων του Δήμου, ειδικά αυτές με οικονομικό περιεχόμενο, ώστε όλοι να γνωρίζουν από πριν τις σκοπιμότητες και τις ανάγκες της κάθε επιλογής. Τακτικές ανά μήνα δημοσιεύσεις εσόδων και δαπανών στην ιστοσελίδα του Δήμου ώστε οι δημότες να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ποια είναι η κατάσταση και αν επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Τέλος, αναφερόμενος στους στόχους του ο Γιάννης Σωλήνης ανέφερε ότι είναι ο απόλυτος και πλήρης εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Δήμου χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η παροχή εξυπηρέτησης με σύγχρονο και ποιοτικό τρόπο σε όλους τις δημοτικές ενότητες, μια σύγχρονη διαδραστική πλατφόρμα για επικοινωνία για υποβολή αιτημάτων, παραπόνων και όλη την εξυπηρετηση του πολίτη χωρίς να χρειάζεται να προσέλθει στα γραφεία του Δήμου και η αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας.
Ακόμη αναφέρθηκε σε επιμέρους τομείς όπως η κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, το επιχειρείν, ο πολιτισμός, η εξεύρεση οικονομικών πόρων, καθώς και η βελτίωση των υποδομών.

Σε ερώτηση για την ανεύρεση υποψηφίων, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι οι τρεις συνδυασμοί που ανακοινώθηκαν επίσημα φυλλοροούν και ο ίδιος είναι σε προχωρημένες επαφές για στελέχωση ψηφοδελτίου.
Τέλος, διέψευσε ότι δέχτηκε πιέσεις από την ΝΔ για να αποσύρει την υποψηφιότητά του, εξαιτίας του νυν δημάρχου Μιχ. Μιτζικού, που επίσης ανήκει στο ίδιο κόμμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.