Η συνεργασία «ΜΑΖΙ» στον δήμο Αλμυρού

Τονίστηκε η ανάγκη αυτονομίας και ανεξαρτησίας της Αυτοδιοίκησης

Επίσημη επίσκεψη στον δήμο Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία στελεχών της συνεργασίας ΜΑΖΙ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφεται απ΄το Τοπικό Συντονιστικό ΜΑΖΙ, «ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Β. Χατζηκυριάκος συναντήθηκε και συζήτησε εκτενώς με τους κκ. Θ. Φωτεινό/Προεδρεύοντα Πράσινης Αριστεράς, Σ. Καράμπελα/Πρόεδρο Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου, Π. Μαστρογιάννη, Δ. Αναστασάκη και Μ. Αρκά Κολέτσο/Στελέχη συνεργασία ΜΑΖΙ. Οι πρόεδροι παρουσίασαν τις θέσεις της συνεργασίας για την Αυτοδιοίκηση.
Τονίστηκε η ανάγκη αυτονομίας και ανεξαρτησίας της Αυτοδιοίκησης, η οικονομική της αυτοτέλεια, η ανάγκη ουσιαστικής μεταρρύθμισης, η απλή αναλογική και πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί πραγματικά, η συμμετοχή των πολιτών και ο τρόπος λήψης των αποφάσεων (μέσω ή μετά από διαβούλευση), ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και η σύνδεσή τους με τους απαραίτητους πόρους, η σπουδαιότητα της αποκέντρωσης, η ανάγκη σύνθεσης απόψεων, και η ανάγκη σύγκλησης των συγγενών δυνάμεων μέσα από δημοκρατικό διάλογο – κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον νομό Μαγνησίας, λόγω της παρουσίας του δυσάρεστου φαινομένου του νυν Δημάρχου κ. Μπέου.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Β. Χατζηκυριάκος επισήμανε αρκετά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού όπως το κουρασμένο και με τεράστιες ελλείψεις προσωπικό, την μη επαρκή επιστημονική εξειδίκευση, τη γραφειοκρατία, τον ανασταλτικό (τουλάχιστον χρονικά) ρόλο του ΑΣΕΠ στην αναπλήρωση των κενών στις υπηρεσίες, την έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως πχ οι Τεχνικές Υπηρεσίες, οι οποίες καλούνται σε συγγραφή μελετών έργων, παράλληλα με την εποπτεία έργων που υλοποιούν οι Δήμοι και την εξασφάλιση της ποιότητας και λειτουργικότητας των έργων αυτών ….
Επισημάνθηκε ό κρίσιμος ρόλος της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η ανάγκη γρηγορότερων αποκρίσεων των υπηρεσιών τους.
Συζητήθηκε η ανάγκη πλήρους αξιοποίησης του Αεροδρομίου στο πλαίσιο των συνδυασμένων μεταφορών (σύνδεση αεροδρομίου, λιμανιού Βόλου και Αλμυρού της ΒΙΠΕ Αλμυρού και ΒΙΠΕ Βόλου, σιδηροδρόμων και εθνικών δικτύων), η ανάγκη επίλυσης του θέματος της συντομότερης προσέγγισης στο αεροδρόμιο, καθώς και τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην πραγματοποίηση επενδύσεων.
Έγινε ένας γόνιμος, ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος που έδωσε την δυνατότητα και στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις και να αλληλοενημερωθούν για τις θέσεις τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.