Η Ζ. Μακρή εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη με την ευκαιρία της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη στα ομογενειακά σχολεία και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως κάνει γνωστό σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι “η κα Μακρή, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, είχε το προνόμιο να παραβρεθεί, την παραμονή της μεγάλης γιορτής, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στη δεξίωση, που παρατέθηκε στην παλαιά Αστική Σχολή Γαλατά. Εκεί, στο ιστορικό κτήριο που ανακαινίστηκε με την ευγενική δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου και φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο της Ομογένειας, η Υφυπουργός Παιδείας απόλαυσε μια εξαιρετική συναυλία από το συγκρότημα «Duo Violins» και είχε την ικανοποίηση να ακούσει θερμά λόγια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την εποικοδομητική παρουσία της και την σταθερή στήριξή της στην Ομογένεια, στη νέα γενιά και στα ελληνικά γράμματα.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ιδρυτή του Αποστολικού και Οικουμενικού Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, που τιμάται στις 30 Νοεμβρίου, η Υφυπουργός Παιδείας, με ιδιαίτερη συγκίνηση, παρακολούθησε την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια παραβρέθηκε σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στο περιθώριο του ύψιστου θρησκευτικού γεγονότος της Θρονικής Εορτής αλλά στο επίκεντρο της δυναμικής και ουσιαστικής σχέσης του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία, η κα Μακρή συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε βαθιά εγκάρδιο κλίμα, η Υφυπουργός Παιδείας και ο Παναγιώτατος μοιράστηκαν το ενδιαφέρον και τη μέριμνα για θέματα της Ομογένειας και της ομογενειακής Παιδείας και ανανέωσαν την αγαστή συνεργασία τους με αμοιβαία προσωπική και θεσμική δέσμευση”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.