Η Ζ. Μακρή στο 1ο Πειραματικό Δημ. Αλεξανδρούπολης με το “Μαζί για το Παιδί”

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με την ευκαιρία των εγκαινίων επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, επισκέφτηκε το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι και αυτό σχολείο που έχει ωφεληθεί από τις δωρεές της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Όπως επισημαίνει η Υφυπουργός σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε «με την Πρόεδρο της Ένωσης κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου, εθελόντριες και υποστηρίκτριες των σκοπών και των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί» βρέθηκαν στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και ο χρόνος που πέρασαν με μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς αποζημίωσε, πολλαπλά, τις προσδοκίες τους.

Η Υφυπουργός Παιδείας, με πίστη στον θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων όλων των βαθμίδων, είναι υπέρμαχος των πολυεπίπεδων δυνατοτήτων αυτών των τύπων σχολείων, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ έχουν φροντίσει να υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Κατά την παρουσία της στο σχολείο, η κα Μακρή παρακολούθησε μάθημα σε δυο τάξεις και συνομίλησε με παιδιά και εκπαιδευτικούς για τις θεματικές και τις δράσεις των εκπαιδευτικών ομίλων, στους οποίους συμμετέχουν. Στη συνέχεια, απόλαυσε τα παιδιά της χορωδίας και συνομίλησε με τους μαθητές – μέλη του ομίλου της ρομποτικής, που ανέδειξαν την αξία και τις προκλήσεις της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της χρήσης των ψηφιακών μέσων στην μαθησιακή διαδικασία. Ιδιαίτερη στιγμή στην επίσκεψη της Υφυπουργού ήταν η δράση των μαθητών του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης για την ενδοσχολική βία και το ηχηρό μήνυμα της σχολικής κοινότητας κατά του εκφοβισμού.

Η Υφυπουργός Παιδείας εντυπωσιάστηκε από την επικοινωνία της με τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και από την μέγιστη αξιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και των εκπαιδευτικών εργαλείων, που έχουν στην διάθεσή τους οι εκπαιδευτικοί, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου.

Η κα Μακρή, πριν αποχωρήσει, μοιράστηκε με παιδιά και εκπαιδευτικούς την εξαιρετικά θετική εντύπωση που αποκόμισε από την επίσκεψή της στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης και τους ευχήθηκε να προχωρούν πάντα μπροστά, να προοδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από το πρόσφορο σχολικό περιβάλλον του Πειραματικού Σχολείου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.