Ιατρικό Συμπόσιο Καρδιολογίας με διεθνή συμμετοχή στην Τσαγκαράδα

Θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα επιμόρφωσης του κοινού

Κορυφαίοι επιστήμονες της Ελληνικής και της Διεθνούς κοινότητας καθώς και ερευνητές, θα συμμετέχουν το τριήμερο 31 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου στην Τσαγκαράδα, στο Συμπόσιο Arrhythmias Update 2024 το οποίο διοργανώνει η 3η Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ.

«Μετά την ιδιαίτερα επιτυχή πορεία των προηγούμενων διοργανώσεων της 3ης Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, για το 2024 αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τις εργασίες του συνεδρίου μας “Arrhythmias Update 2024” στη μαγευτική Τσαγκαράδα, στο Πήλιο, πατρίδα του Κένταυρου Χείρωνα που εκπαίδευσε στη θεραπευτική τέχνη το θεό της Ιατρικής, Ασκληπιό», αναφέρει στον χαιρετισμό του στους Συνέδρους ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Βασ. Βασιλικός, Διευθυντής 3ης Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Πρόεδρος ISHNE.

Η δομή του Συνεδρίου – Συμποσίου, όπως επισημαίνεται, ακολουθεί τον ήδη δοκιμασμένο και επιτυχημένο τρόπο παρουσίασης και επικοινωνίας της θεματολογίας. Η πλειοψηφία των συνεδριών έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υπάρχει πολύς χρόνος για συζήτηση και ενεργό αλληλεπίδραση μεταξύ των εισηγητών και των συνέδρων. Δόθηκε προτεραιότητα στη φωνή των νέων επιστημόνων για να αποτυπώσουν τις απόψεις, τις ανησυχίες και τις σκέψεις τους. Όπως πάντα συμμετέχουν και οι κορυφαίοι επιστήμονες της Ελληνικής αλλά και της Διεθνούς κοινότητας στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης του συνεδρίου με τη International Society for Holter and Non Invasive Electroctrocardiology – ISHNE.

Φυσικά δεν θα λείψουν και τα κλινικά φροντιστήρια “hands on”. Το ένα αφορά την βηματοδότηση (τεχνικές, ερμηνεία ΗΚΓ και ηλεκτρογραμμάτων) και το άλλο την εκπαίδευση στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, χρησιμοποιώντας τεχνικές δια ζώσης, αλλά και ψηφιακών μέσων (εικονική πραγματικότητα-VR).

Το Συμπόσιο ολοκληρώνεται την τρίτη ημέρα με ημερίδα επιμόρφωσης του κοινού και συγκεκριμένα την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στην Αχιλλοπούλειο Εμπορική Σχολή της Τσαγκαράδας (10.30 – 12.00) με το εξής πρόγραμμα ομιλιών: 10.30 π.μ. καρδιακή ανεπάρκεια, 10.45 π.μ. αιφνίδιος θάνατος και άθληση, 11 π.μ. Ψηφιακά βοηθήματα για τους ασθενείς: Μύθοι και πραγματικότητες, 11.15 π.μ. Η σημασία της ΚΑΡΠΑ και της χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή στην κοινότητα.

«Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου καλωσορίζει το επιστημονικό Συμπόσιο και τους Συνέδρους στην Τσαγκαράδα», επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός σε διοργανώσεις, οι οποίες εκτός από την προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας, τη διάχυση της ενημέρωσης και επιμόρφωσης στον τοπικό πληθυσμό, συμβάλουν στην προβολή της εικόνας της περιοχής εν όψει και της θερινής τουριστικής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.