Ικανοποίηση του Συνεταιρισμού Ν. Πηλίου «Σηπιάς»

Για τη διάταξη που αφορά στο Π.Δ. Πηλίου με ευχαριστίες στον βουλευτή Χρ. Μπουκώρο

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την ψήφιση διάταξης στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ανάσα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Πηλίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνεταιρισμού Ν. Πηλίου «Σηπιάς» που υπογράφει ο πρέοδρος Ιωάννης Κωνσταντινάκης.
Όπως τονίζεται, «ο αγροτικός μας συνεταιρισμός σε συνεργασία με τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο ήταν ο πρώτος που κίνησε τη διαδικασία, ώστε στο πλαίσιο των προβλέψεων του Π.Δ. Πηλίου να αδειοδοτούνται βιοτεχνίες μέσης και χαμηλής όχλησης, οι οποίες έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την επεξεργασία των προϊόντων του Πηλίου αποκλειστικά και μόνο.
Μετά από ένα διάστημα πενταετούς επενδυτικής απομόνωσης και πελώριων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην παραγωγική διαδικασία και στη μεταποίηση στο Πήλιο, επιτέλους η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης κατοχυρώνει τα αυτονόητα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια για όλους τους Πηλιορείτες δεν ήταν αυτονόητο ότι μπορούμε να ζούμε, να εργαζόμαστε, να παράγουμε και να αξιοποιούμε την παραγωγή μας.
Ως Πρόεδρος του συνεταιρισμού, μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, συμμετείχα σε συσκέψεις με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την καθοδήγηση των οποίων, μετά από μακρά συνεργασία, συντάχθηκε η συγκεκριμένη διάταξη. Μετά τη ψήφισή της ελπίζουμε βάσιμα ότι όλα τα προϊόντα που παράγονται στο Πήλιο θα λάβουν την υπεραξία που τους ανήκει μέσα από τις τοπικές μεταποιητικές μονάδες είτε είναι συνεταιριστικές είτε ιδιωτικές.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρου που από την αρχή διέγνωσε το πρόβλημα και αγωνίστηκε αταλάντευτα και ανυποχώρητα για την επίλυσή του, καθώς και τον πρώην υφυπουργό περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου που έκανε όλες τις ενέργειες, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν εξαιτίας του ανασχηματισμού, αλλά κυρίως τον σημερινό υφυπουργό περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά ο οποίος από την πρώτη στιγμή που του επιδόθηκε η τροπολογία δεσμεύτηκε για τη ψήφισή της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.