Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη μη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά

Ηλεκτρονική ψηφοφορία διενεργήθηκε με αφορμή την πρόθεση δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι του Πλατανιά.
Σύμφωνα με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πλατανιά «Η Σηπιάς» στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 980 άνθρωποι, Έλληνες και ξένοι, που αντιτίθενται στη δημιουργία του αλιευτικού καταφυγίου.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι δεν έγινε ενημέρωση των κατοίκων για το θέμα, η περιοχή παρουσιάζει δυσαναλογία μεταξύ τα αλιευτικής δραστηριότητας (20% έναντι 80% της τουριστικής) και τονίζει ότι δεν συνεκτιμήθηκε η τουριστική δραστηριότητα, απ’ όπου προέρχεται το κύριο εισόδημα της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο το αλιευτικό καταφύγιο θα φέρει αλλοίωση της ακτογραμμής και της εκτροπής των θαλασσίων ρευμάτων, θα ρυπάνει το χώρο του λιμανιού, θα παρεμποδίσει τη θέμα προς τη θάλασσα και θα έχει επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή του χωριού (κυκλοφορία φορτηγών μέρα και νύχτα, θόρυβος, υποβάθμιση καταστημάτων, εστιατορίων και ξενοδοχείων, με αποτέλεσμα να φεύγουν τουρίστες και επισκέπτες και να πέσει η αξία των ακινήτων.
Σύλλογος και κάτοικοι ζητούν επανεξέταση της μελέτης για ένα λιμάνι με μικρότερη κλίμακα, με εναλλακτικές λύσεις ως προς την τοποθεσία του, που να περιλαμβάνει αλιευτικά σκάφη και σκάφη αναψυχής και να λαμβάνει υπόψη τον χαρακτήρα και τα προβλήματα του Πλατανιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.