Ημέρες σχολικής περιβαλλοντικής- βιωματικής εκπαίδευσης στην Όθρυ

Μαθητές θα φυτέψουν πατάτες και όσπρια, ενώ θα γευτούν ρόφημα από βότανα

Με πρωτοβουλία του συλλόγου Αλμυρού-Μαγνησίας «Κέντρο Προστασίας Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών της Όθρυος», διοργανώνεται περιβαλλοντική και βιωματική επίσκεψη, στο πλαίσιο των ετήσιων περιβαλλοντικών εκδρομών των σχολείων Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των παρακάτω σχολικών μονάδων:
Α. Δημοτικό Σχολείο Ανακασιάς: Την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, όλες οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου Ανακασιάς θα πραγματοποιήσουν περιβαλλοντική εκδρομή στην Όθρυ.

– Θα ενημερωθούν για την χλωρίδα, την πανίδα του οικοσυστήματος NATURA 2000 της Όθρυος, την μυθολογία, την ιστορία και τα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως τα σημαντικότερα σπήλαια και φαράγγια του βουνού.

– Στο πλαίσιο της βιωματικής εκπαίδευσης, οι μαθητές θα φυτεύσουν πατάτες και όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακή και κουκιά) όπως αυτά παραδοσιακά καλλιεργούνταν στην περιοχή των Κωφών – Κοκκοτών , στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτήματος του κ. Ηρακλή Παυλίδη σε υψόμετρο 1100μ, στη θέση Δραμάλα – Κοκκοτών (ο οποίος εθελοντικά προσφέρει το χώρο αυτό στο σύλλογο μας για την βιωματική εκπαίδευση των μαθητών)

– Τέλος στους μαθητές και τους συνοδούς θα προσφερθεί ρόφημα παρασκευασμένο από αρωματικά- βιολογικά βότανα της περιοχής.

Β. 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: Την Τρίτη, 29 Μαΐου 2018, επιλεγμένες τάξεις του 24ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου θα πραγματοποιήσουν περιβαλλοντική εκδρομή στην Όθρυ, ως αντικείμενο της ετήσιας περιβαλλοντικής τους εκδρομής. Το Σχολείο εκπονεί επίσης συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2, με τίτλο: “Feel the four seasons beyond the walls”, http://feelthe4seasons.com/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.