Ημερίδα στο Μούρεσι για το ψυχολογικό αποτύπωμα των πλημμυρών

Από το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών Μαγνησίας

Ενημερωτική δράση και εκδήλωση προς τον γενικό πληθυσμό με τίτλο “Daniel & Elias: Η επόμενη μέρα. Το ψυχολογικό αποτύπωμά τους – η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση του πληθυσμού” πραγματοποιεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών του νομού Μαγνησίας της Δίοδος ΑμΚΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στον χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Μουρεσίου, με ώρα έναρξης 19:00.

 

Σκοπός της δράσης είναι η προσέγγιση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας, η συζήτηση σχετικά με την εμπειρία των ντόπιων κατοίκων από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 με τους ειδικούς ψυχικής υγείας και η γενικότερη αναφορά σε βασικά θέματα και ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν τον κόσμο στην καθημερινότητα και τη ζωή του.

Το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας υλοποιείται από τον Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Δίοδος ΑμΚΕ”, αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και βρίσκεται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2023. Στόχος του προγράμματος είναι η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που το στελεχώνουν (δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί και μία Ψυχολόγος) έχουν τη δυνατότητα:

  1. να βρεθούν και να ενεργήσουν στο πεδίο δράσης, να έρθουν σε πρώτη επαφή με τον κόσμο στον χώρο τους ή σε όποιο μέρος διαμένουν ή φιλοξενούνται και να προχωρήσουν στην καταγραφή υλικών και άλλων αναγκών
  2. να παρέχουν προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Δήμο του Νομού που εξασφαλίζει την τροφοδοσία τους από τις διαθέσιμες αποθήκες τροφίμων και αναγκών.
  3. να παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης δια ζώσης στο Κέντρο Ημέρας “Κ.Η.Π.Ο.Σ.” (Μεταμορφώσεως 23Α, 38333 Βόλος)  ή εξ αποστάσεως  μέσω τηλεφώνου (6936708485) ή διαδικτυακής πλατφόρμας (skype, viber, whats app, messenger). Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ μέσω συνεδριών ατομικής θεραπείας προς τον γενικό πληθυσμό, κατοίκους νομού Μαγνησίας αποκλειστικά, με προτεραιότητα τους πλημμυροπαθείς.

Το Κλιμάκιο στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και δυο Ψυχολόγους. Έδρα του είναι το Κέντρο Ημέρας “Κ.Η.Π.Ο.Σ.” (Μεταμορφώσεως 23Α, 38333 Βόλος). Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα τηλέφωνα 24210-31993 και 6936708485. Οι υπηρεσίες του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ προς τον γενικό πληθυσμό.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.