Χρυσόγονος στο Ράδιο ΕΝΑ: Η κυβέρνηση κάτι έχει να κρύψει για την τραγωδία των Τεμπών

Ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάτι έχει να κρύψει, το οποίο θα φανεί στην πορεία αργά ή γρήγορα και φέρει την πολιτική ευθύνη για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, νέους επί το πλείστον, επισήμανε ο Κώστας Χρυσόγονος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε πολλά πράγματα να είναι ένα κράτος τριτοκοσμικό, παρά ευρωπαϊκό και αυτό που είναι που πρέπει να διορθωθεί, με σοβαρότητα, με πρόγραμμα και με σχέδιο, όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, το μέλημα της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών και όχι η αποκάλυψη των πραγματικών αιτίων και ο καταλογισμός των ευθυνών στους υπαιτίους.
Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι έγινε μοντάζ, όπως ομολογεί τώρα ο ίδιος ο κ. Τερεζάκης στα ηχητικά, όσο και από το γεγονός ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Μαρτίου πέρυσι, αμέσως μετά το δυστύχημα – που έγινε αργά το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου – αντί να μεταβούν αστυνομικά κλιμάκια στα κεντρικά του ΟΣΕ για να κατάσχουν τα αρχεία που αφορούσαν όλο το σκηνικό της τραγωδίας, είδαμε να πηγαίνει στον τόπο της τραγωδίας ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και προφανώς με εντολή ή με επίβλεψή του, να γίνονται εργασίες στον τόπο της τραγωδίας.
«Αυτό απαγορευόταν από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ορίζει ότι επεμβάσεις στον τόπο εγκλήματος και έγκλημα υπήρξε οπωσδήποτε, έστω εξ αμελείας, επιτρέπονται μόνο με εντολή του ανακριτή», ανέφερε ο συνταγματολόγος.
Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση κάτι έχει να κρύψει, το οποίο θα φανεί στην πορεία αργά ή γρήγορα και το βέβαιο είναι ότι φέρει την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη, διότι αν υποθέσουμε ότι ήταν ανίκανοι ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σπίρτζης να διεκπεραιώσουν τη σύμβαση 717 της τηλεδιοίκησης, έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη πολιτική ευθυκρισία και ευθύνη να απαγορεύσουν τη διακίνηση συρμών υπερταχείας κυκλοφορίας (ιντερσίτι), εφόσον δεν είχαμε συστήματα ασφαλείας, τα οποία ανταποκρίνονται στα προδιαγραφές αυτών των τρένων.

Για το ζήτημα των υποκλοπών, ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε ότι η υπόθεση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συμπεριφέρεται ως κυβέρνηση ενός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, διότι σε κανένα άλλο κράτος μέλος της ΕΕ δεν γίνονται τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πολιτικών της αντιπολίτευσης και, απ’ ότι φαίνεται και υπουργών και αρχηγών του Στρατού. Αυτά, τόνισε α μπορούσαν να γίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες και είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν σε ευρωπαϊκή χώρα.
«Τις λεπτομέρειες δεν τις έχουμε μάθει ακόμη, παλεύουμε να τις μάθουμε, με προσφυγές στο ΣτΕ, που είναι θετικό και ανοίγει το δρόμο ενδεχομένως για το ξήλωμα του πουλόβερ του υποκλοπών και με την εισαγγελική έρευνα που καρκινοβατεί επί δύο χρόνια», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ουσία είναι ότι αποδεικνύει και αυτό, όπως και από την τραγωδία των Τεμπών και από πολλά άλλα, που αποδεικνύονται στο μέτωπο τη ακρίβειας, που κυριαρχούν μερικά ολιγοπώλια, ιδίως στα καύσιμα και στα τρόφιμα, σύμφωνα και με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ τα αρμόδια όργανα του κράτους και η επιτροπή ανταγωνισμού δεν κάνουν τίποτα ή απλά χαϊδεύουν τα καρτέλ.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, σε πολλά ζητήματα είμαστε ένα κράτος που μοιάζει περισσότερο τριτοκοσμικό, παρά ευρωπαϊκό και αυτό είναι που πρέπει να διορθώσουμε με σοβαρότητα, με πρόγραμμα και με σχέδιο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.
«Αυτό δεν διορθώνονται ούτε με κηραλοιφές και χειρόγραφα του Ιησού Χριστού, που διακινεί ο κ. Βελόπουλος, ούτε με τις «μπουρμπουλήθρες» που πετάει κάθε λίγο ο κ. Κασσελάκης, το πρωί λέει ότι η πρόταση δυσπιστίας θα είναι κοκορομαχία, το μεσημέρι την συνυπογράφει, τη μια μέρα λέει ότι στόχος του είναι το 17% και την άλλη θέλει να φέρει την ανατροπή…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος.

Στόχος, ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, είναι το ΠΑΣΟΚ να πάρει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές και να καταστεί αξιωματική αντιπολίτευση και εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί, διότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική, που λέει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο το προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα που έχει τις βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία και στο επίπεδο του συνδικαλισμού, της αυτοδιοίκησης και της οργανωμένης βάσης του, ώστε να μπορέσει προοπτικά στις επόμενες εθνικές εκλογές το 2027, να διεκδικήσει την πρώτη θέση και την κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία.
«Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν επιτύχει τον στόχο της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές, ανοίγει ο δρόμος για να επιταχυνθεί η άνοδος στη συνέχεια, εάν δεν επιτευχθεί ατό, τότε η χώρα θα παραμείνει εγκλωβισμένη στη μονοκρατορία του ενός κόμματος και ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός μέχρι κάποια στιγμή της δεκαετίας του 2030 και είναι φανερό ότι έχει επιλέξει τους αντιπάλους του, τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Βελόπουλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Χρυσόγονος.
Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός ξέρει τόσο ο κ. Κασσελάκης, όσο και ο κ. Βελόπουλος έχουν τέτοιο έλλειμμα σοβαρότητας, ώστε κανένας από τους δύο δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει στην πρωθυπουργία, ενώ ο Νίκος Αδρουλάκης, υπό προϋποθέσεις μπορεί από το 2027 και μετά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.