Κ. Μαραβέγιας: Εμβληματικές πρωτοβουλίες τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (video)

Ομιλία του βουλευτή για το Διυπουργικό Νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα

Ως Εμβληματικές πρωτοβουλίες χαρακτήρισε τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χθες το βράδυ, στην πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. στη Μαγνησία Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, που τοποθετήθηκε για το διυπουργικό νομοσχέδιο που συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος.

Μιλώντας για τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα χαρακτήρισε εμβληματικές πρωτοβουλίες που μειώνουν φόρους και χρέη προς το Δημόσιο, ξεμπλοκάρουν τους δήμους, απλοποιούν την έκδοση συντάξεων και φέρνουν φάρμακα στους βαριά πάσχοντες.

Ταυτόχρονα, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την κακοπροαίρετη κριτική που ασκεί σ’ αυτές τις -εμφανέστατα θετικές για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας- πολιτικές της ΝΔ. Παραλλήλισε μάλιστα τις έξαλλες, όπως τις αποκάλεσε, αντιπολιτευτικές κραυγές με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Πρόκειται για το πιο παλιωμένο προϊόν, συσκευασμένο απλά με άλλο περιτύλιγμα. Τι πιο παλιό άλλωστε μπορεί να υπάρξει από την άρνηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας; Είναι η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το καθεστώς ανομίας, την ασυλική –εκτός ελέγχου- κατάσταση που επικρατεί μες στα ΑΕΙ. Κι όλα αυτά δήθεν στο όνομα της “ανεμπόδιστης διακίνησης των ιδεών”… Ποιων ιδεών; Αυτών των παρεμπόρων και των διακινητών ναρκωτικών; ΄Η μήπως των “ιδεών” των συμμοριών ληστών και των μελών του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ;»

Επιπρόσθετα, ανέφερε: «Θα ήθελα να κλείσω με δυο λόγια για το άρθρο 74 και τα φάρμακα για τους βαριά πάσχοντες. Ως γιατρός γνωρίζω την απελπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς συνάνθρωποί μας και δεν μπορώ παρά να συγχαρώ την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που έφερε με τη διαδικασία του επείγοντος αυτή τη διάταξη στη Βουλή. Γιατί εμείς εφαρμόζουμε άμεσα το νέο που υποσχεθήκαμε. Κοιτάμε μόνο μπροστά και στηρίζουμε τη νέα κυβέρνηση στη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, ώστε να αφήσει μια ισχυρή παρακαταθήκη στις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά προπαντός στις επόμενες γενιές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.