Κ. Μαραβέγιας: «Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ λαμβάνει υπ’ όψιν τα αιτήματα των αποστράτων»

Και θα τροποποιήσει τα διατάγματα που αφορούν Λέσχες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τόνισε ο βουλευτής

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Κων/νος Μαραβέγιας με θέμα «Πρόσβαση αποστράτων αξιωματικών στη ΛΑΦ Βόλου», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οι εν αποστρατεία αξιωματικοί δύνανται να είναι μέλη των λεσχών, με υποχρέωση καταβολής εισφοράς. Στο πλαίσιο όμως της ανθρωποκεντρικής πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία του ΥΕΘΑ επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να τροποποιηθούν διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Κάτι τέτοιο αποτελεί θετική εξέλιξη που δείχνει την ευαισθησία της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού προσωπικά απέναντι στους παλαιμάχους των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσφοράς τους. Αναμένουμε να επικροτήσουμε τις θετικές εξελίξεις. Σας επισυνάπτουμε την πλήρη απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου:
«Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθορίζεται σαφώς ότι οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί δύνανται να είναι προαιρετικά μέλη των Λεσχών, με την υποχρέωση καταβολής εισφοράς ανάλογη με τον αντίστοιχο βαθμό των εν ενεργεία μελών, ενώ καθορίζεται ότι στους πόρους των Λεσχών συμπεριλαμβάνονται οι μηνιαίες κρατήσεις των εν αποστρατεία Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, εφόσον είναι μέλη των Λεσχών, οι οποίες είναι ίδιες με τις κρατήσεις των εν ενεργεία αντίστοιχων βαθμών.
Η ισχύουσα νομοθεσία ισχύει για όλα τα εν αποστρατεία στελέχη, ανεξαιρέτως και για όλες τις ΛΑΦ, ενώ μέσω αυτής ρυθμίζονται επιπλέον όλα τα λοιπά οργανωτικά θέματα τους (ποσοστό κερδών, έσοδα από εισφορές μελών κ.λπ.).
Αναφορικά με τον καθορισθέντα τρόπο της εισόδου των εν αποστρατεία στελεχών σε Στρατιωτικές Εκμεταλλεύσεις (ΚΑΑΥ, Στρ. Πρατήρια, Λέσχες κ.λπ.) ισχύουν τα αναγραφόμενα στα θεσμικά κείμενα των Γενικών Επιτελείων, σύμφωνα με τα οποία τα εν αποστρατεία στελέχη εισέρχονται με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας αποστράτου και τα μέλη οικογενείας τους με την ατομική κάρτα εισόδου. Ειδικότερα για τη ΛΑΦ Βόλου έχουν δοθεί οδηγίες – διευκρινίσεις και το θέμα εισόδου των εν αποστρατεία στελεχών έχει ήδη διευθετηθεί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.