Κ. Μαραβέγιας: «Λάθος η μεταφορά στο πολιτικό προσκήνιο μιας υπόθεσης σκοτεινής και καταδικαστέας»

Να περιφρουρηθεί η δημοκρατία από όλους, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ

Λάθος χαρακτήρισε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη,  τη μεταφορά στο πολιτικό προσκήνιο και στην πολιτική ζωή, μιας υπόθεσης σκοτεινής και καταδικαστέας, αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη, που διερευνά η Δικαιοσύνη. Ο Βουλευτής κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει το διχαστικό μήνυμα βουλευτή του,  που έγραψε ως σχόλιο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης «νέα δημοκρατία-παιδεραστές» και επεσήμανε πως ο Πρωθυπουργός φέρνει αύριο στη Βουλή τη συζήτηση για την ποιότητα του δημόσιου λόγου, ως μονόδρομο για να απαντήσει στις θεωρίες συγκάλυψης που ακούγονται πως υπάρχουν, των φερόμενων ως αδικημάτων του κ. Λιγνάδη από την κυβέρνηση.

Να ξεκαθαρίσουμε που αρχίζει και που τελειώνει η πολιτική συζήτηση και σπέκουλα

Αύριο, μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με θέμα την ποιότητα του δημόσιου λόγου, με αφορμή όσα έχουν ειπωθεί από πολιτικά κόμματα και στελέχη για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Η πρόσκληση σε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών έχει ακριβώς αυτό το στόχο, να ξεκαθαρίσει που αρχίζει και που τελειώνει η συζήτηση περί των ηθικών και των νομικών ζητημάτων αυτής της υπόθεση, της πολύ θλιβερής, αλλά και που ξεκινάει και που τελειώνει και η πολιτική συζήτηση και η πολιτική σπέκουλα γύρω από αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας.

Να ξεκαθαρίσει δημοσίως ο ΣΥΡΙΖΑ το hastag «Νέα Δημοκρατία- Παιδεραστές»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε πως είναι αδιανόητο να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή και να μπαίνουν όλα τα πολιτικά κόμματα και στελέχη στο στόχαστρο και συλλήβδην να τους παίρνει όλους η μπάλα, αν βρεθεί κάποιος που παρανομεί, ενώ καυτηρίασε ανάρτηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελευθεριάδου που συνοδευόταν από το hastag «Νέα Δημοκρατία- Παιδεραστές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του πρέπει να το ξεκαθαρίσουν δημοσίως και να απαντούν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές αν καταδικάζουν αυτό το συνθηματάκι. Όλες τις τελευταίες ημέρες γίνεται κατά τη γνώμη μου μία άστοχη προσπάθεια, μια καλή αντιπολιτευτική προσπάθεια να μετατρέψουμε το ελληνικό metoo σε qanon. Με αυτούς τους χειρισμούς τους σε ένα σοβαρό πρόβλημα,  που ήρθε στο φως από μία ημερίδα που είχε οργανώσει το Υφυπουργειο Αθλητισμού και αγγίζει  όλους τους χώρους, κινδυνεύει να χαθεί η ουσία. Με ακρότητες επιχειρείται ουσιαστικά ένας πλαστός διχασμός, ένας εκτροχιασμός του δημόσιου λόγου. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ο ΣΥΡΙΖΑ  πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να μην μετατραπεί η συζήτηση σε βούρκο, βάζοντας συλλήβδην στον ίδιο τορβά όλα τα στελέχη της ΝΔ ή γενικώς όλων των κομμάτων», υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε για την κίνηση αυτή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πως ο κ. Τσίπρας αφενός πρέπει να πάρει θέση και να το καταδικάσει και εάν το κάνει θα πρέπει να «τραβήξει το αφτί» της Βουλευτή του, εάν όμως μείνει σιωπηλός, τότε θα εννοεί κάτι άλλο.

Σχολίασε δε, πως οι απόψεις στελεχών πολιτικών κομμάτων συμπαρασύρουν και τα ίδια τα κόμματα, λέγοντας πως ακόμη και τα λεγόμενα περιφερειακών στελεχών έχουν συνέπειες και αντίκτυπο στα κόμματα, πολύ δε περισσότερα οι απόψεις και οι δημόσιες γνώμες μελών του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Μαραβέγιας μίλησε και για την υπόθεση Λιγνάδη, υπογραμμίζοντας πως το θέμα ήρθε στην πολιτική ζωή, χωρίς όμως την υπαιτιότητα της Νέας Δημοκρατίας και το ατόπημα που γίνεται είναι ότι ακούγεται πως Υπουργός της κυβέρνησης γνώριζε και κάλυπτε τη φερόμενη ως δραστηριότητα του φερόμενου ως δράστη.

«Ο Λιγνάδης κατείχε μία θέση μετά από κυβερνητική τοποθέτηση, παραιτήθηκε και η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή, την παραμονή της ημέρας που αποκαλύφθηκε το όνομά του. Μέχρι τότε ο ίδιος αρνιόταν ότι υπήρχε η οποιαδήποτε καταγγελία εναντίον του. Όταν  έγινε επώνυμα η καταγγελία, η αποπομπή ήταν μονόδρομος και από κει και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει όλο αυτό να μεταφερθεί στην πολιτική ζωή κι αυτή η μεταφορά δεν έγινε με υπαιτιότητα της ΝΔ. Ο συλλογισμός ότι η κ. Μενδώνη και κατ’ επέκταση ο Πρωθυπουργός ήξερε και κάλυπτε τη δράση, είναι το πρώτο βήμα της μεταφοράς μιας υπόθεσης σκοτεινής και καταδικαστέας στο πολιτικό προσκήνιο και την πολιτική ζωή. Όταν ακούγεται ότι υπήρχε πιθανότητα να γνώριζε η κ. Μενδώνη, ή ένας οποιοδήποτε Υπουργός αυτή τη δραστηριότητα του κ. Λιγνάδη και να την κάλυπτε,  κάνει ατόπημα. Μεταφέρει στην πολιτική συζήτηση κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.  Τα γεγονότα τα καυτηριάζουμε άπαντες. Δεν υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος που δεν καταδικάζει αυτά τα γεγονότα.

Εκεί που παραμένει η ένστασή μου είναι στο γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γνώριζε και συγκάλυπτε. Αυτή είναι μια κατηγορία που δεν μπορεί να μείνει έτσι και γι’ αυτό έρχεται το θέμα στη Βουλή, για να οριοθετήσουμε ότι ο πολιτικός διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση,  η όποια κριτική που μπορεί να ασκούν καλόπιστα ή κακόπιστα τα πολιτικά κόμματα, οι δημοσιογράφοι, ο οποιοσδήποτε, πρέπει να μένει στο επίπεδο της πολιτικής. Οτιδήποτε άλλο ή κανείς το παραθέτει με στοιχεία, ή αλλιώς είναι λασπολόγος», υποστήριξε ο κ. Μαραβέγιας.

Αμοιβαία καταδίκη των κακών πρακτικών

Ο Βουλευτής Μαγνησίας σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία μέμφεται στον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό και αιτήθηκε τη συζήτηση των αρχηγών πολιτικών κομμάτων ο Πρωθυπουργός, καθώς αυτές τις ημέρες στερήθηκε η καταδίκη με στιβαρότητα όλων αυτών των φαινομένων από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ευχή του κ. Μαραβέγια για την έκβαση της αυριανής συζήτησης είναι να υπάρξει αμοιβαία καταδίκη των κακών πρακτικών , να  ξεκαθαριστούν τα πράγματα και οι φιλολογίες που δεν θα έπρεπε να έχουν εισβάλει στο πολιτικό προσκήνιο και να συνεχιστεί το κοινοβουλευτικό έργο.

Ο ίδιος τέλος υπογράμμισε πως ο μέγιστος στόχος είναι η προστασία της δημοκρατίας, , των δημοκρατικών θεσμών και της σταθερότητας της δημοκρατίας, γιατί απεδείχθη ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. « Η θωράκιση και η περιφρούρηση της δημοκρατίας θα πρέπει να είναι μέλημα όλων και των κομμάτων και των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Κανείς δεν μπορεί να παραμένει απλός θεατής σε αυτή την πολύ σπουδαία υπόθεση», σχολίασε τέλος ο Βουλευτής αναφορικά με πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που αμαυρώνουν το επίπεδο πολιτικής και κοινωνικής ζωής και ρίχνουν λάσπη στην ίδια τη δημοκρατία.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.