Κ. Μαραβέγιας: “Αναγκαία η ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών και στον Βόλο”

Ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς Τ. Θεοδωρικάκο και Κ. Καραμανλή

Θέμα ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών σε μεγάλες πόλεις εκτός Αττικής, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Βόλος, θέτει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαραβέγιας, η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την προσθήκη 100 νέων λεωφορείων σε αστικά δρομολόγια της Αττικής καθώς και άλλων 400 έως το τέλος του χρόνου, έρχεται να αποσυμπιέσει μια δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΟΑΣΑ λόγω κορωνοϊού και να δώσει λύσεις στις καθημερινές μετακινήσεις εκατομμυρίων κατοίκων της Αθήνας, του Πειραιά και των υπολοίπων πυκνοκατοικημένων περιοχών του λεκανοπεδίου.

Ωστόσο, παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζουν οι αστικές συγκοινωνίες και άλλων μεγάλων πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα ή ο Βόλος. Επειδή οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στις αστικές συγκοινωνίες λόγω κορωνοϊού είναι επιβαρυντικές για τη δημόσια υγεία και εκτός Αττικής, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

1. Πώς σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών να ενισχύσει τους Δήμους πόλεων όπου λειτουργούν (δια)δημοτικές λεωφορειακές γραμμές; Ποια μέτρα εξετάζονται για την αύξηση των οδηγών, των διαθέσιμων οχημάτων και άλλων αναγκαίων πόρων που θα επιτρέψουν την πύκνωση των δρομολογίων και την αυξημένη διαθεσιμότητα των λεωφορείων, κυρίως σε ώρες αιχμής.

2. Πώς σχεδιάζεται να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες πόλεων όπου λειτουργούν λεωφορειακές γραμμές φορέων εποπτευόμενων από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών. Ποια μέτρα εξετάζονται για την αύξηση των οδηγών, των διαθέσιμων οχημάτων και άλλων αναγκαίων πόρων που θα επιτρέψουν την πύκνωση των δρομολογίων και την αυξημένη διαθεσιμότητα των λεωφορείων, κυρίως σε ώρες αιχμής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.