Κ. Μαραβέγιας στο Ράδιο ΕΝΑ: “Δεν μου είναι εύκολο να πω το όνομα Βόρεια Μακεδονία” (ηχητικό)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Δεν υπάρχουν ακροδεξιές απόψεις στη ΝΔ, υποστήριξε ο Βουλευτής

Δεν μπόρεσε να κρύψει την διστακτικότητά του στην προφορά και μόνο του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο Βουλευτής μιλώντας για την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της γειτονικής χώρας, δεν μπόρεσε να αρθρώσει το όνομα της χώρας παραδεχόμενος ότι δεν του είναι εύκολο να πει το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Υποστήριξε όμως πως σέβεται τις αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και συντάσσεται με τη γραμμή που υπάρχει, ξεκαθαρίζοντας πως κανείς δεν δικαιούται να κηρύξει αντάρτικο.

“Υπάρχει συνεργασία μεταξύ των χωρών κι αυτό πιστοποιήθηκε και από την επίσκεψη του Προέδρου μετά από πρόσκληση στην κ. Σακελλαροπούλου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών, χωρίς όμως να πει το όνομα της χώρας του Προέδρου που επισκέφθηκε την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

” Δεν το ακούσατε γιατί δεν το είπα. Δεν υπάρχει διστακτικότητα, αλλά δεν απέκρυψα σε ότι με αφορά ότι μου είναι ιδιαίτερα εύκολο κάτι τέτοιο. Πρόλα αυτά οφείλω πρωτίστως ως Έλληνας πολίτης, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου να σεβαστώ τις αποφάσεις και να συνταχτώ με αυτή τη γραμμή. Δεν δικαιούται κανείς μας να κηρύξει τέτοιου είδους αντάρτικο”, σχολίασε όταν ο Δημ Καρεκλίδης τον ρώτησε εάν εννοεί τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας όταν χρησιμοποίησε τον γενικότερο όρο Πρόεδρος.

Ο Βουλευτής επεσήμανε για τη Συμφωνία των Πρεσπών πως η ΝΔ ουδέποτε συμφώνησε και γι’ αυτό δεν την ψήφισε, όμως η Συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει καθώς αυτό θα είχε αρνητικές συνέπειες για την χώρα, καθώς θα επιστρέψει στους γείτονες να χρησιμοποιούν μόνο τη λέξη Μακεδονία.

Σημείωσε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός κρατά το “όπλο” του μπλοκαρίσματος της έναρξης των διαπραγματεύσεων της Β. Μακεδονίας με την ΕΕ , ενώ ο Πρόεδρος της Β. Μακεδονίας είπε ότι προσδοκά με την τήρηση της συμφωνίας η Ελλάδα θα γίνει πιο ελαστική στο μέλλον σε ότι αφορά την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων. Αυτό το γεγονός, όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, πιστοποιεί ότι η Ελλάδα δεν βλέπει το θέμα με κανενός είδους χαλαρότητα.

Θλιβερή η διαγραφή Μπογδάνου- Ξεκάθαρη η απόφαση του Πρωθυπουργού

Ο κ. Μαραβέγιας σχολίασε όμως και τη χθεσινή διαγραφή από τη ΝΔ του κ. Μπογδάνου, λέγοντας πως “επειδή κάποιος βουλευτής εκφράζει την προσωπική του θέση,  αυτό δεν νομίζω ότι απηχεί και το σύνολο ενός πολιτικού κόμματος .Όταν υπάρχουν μεμονωμένα επεισόδια φραστικών επιθέσεων ή ατυχών δηλώσεων βλέπετε ότι απομονώνονται και θεραπεύονται.

Είναι θλιβερό το γεγονός της διαγραφής ενός μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας , αλλά η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη. Είχε ήδη επισημανθεί στον συγκεκριμένο συνάδελφο να μην προβαίνει σε ακραίες τοποθετήσεις,  που δεν απηχούν και τη ΝΔ διαχρονικά και σίγουρα στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι και γι αυτό πάρθηκε αυτή η απόφαση”.

Συνέχισε δε, επισημαίνοντας πως ο κ. Μπογδάνος είχε εκφράσει κατά καιρούς ακραίες απόψεις, που δεν ταυτίζονται αυτή τη στιγμή με την κεντρική πολιτική της ΝΔ. “Πρόσφατα έκανε κάποιο λάθος που αναγνώρισε και ο ίδιος δημοσιεύοντας μία λίστα μαθητών και το όνομα μιας δασκάλας  . Είχε επισημανθεί ότι θα έπρεπε να μετριάσει τις τοποθετήσεις του. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει με την συνείδησή του. Όταν κανείς θέλει να βαδίζει συντεταγμένα , ακολουθεί αυτά που επιτάσσει η ελληνική πολιτεία”, συμπλήρωσε ο κ. Μαραβέγιας.

Ακραία στοιχεία δεν υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη ΝΔ

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε όμως και στην τυχόν ύπαρξη ακροδεξιών στοιχείων και φωνών στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως “είναι σίγουρο ότι ένας πολιτικός σχηματισμός όπως η ΝΔ, που είναι το μεγαλύτερο σε εκλογικά ποσοστά κόμμα της Ευρώπης, προφανώς έχει στους κόλπους του ανθρώπους,  που κινούνται σε διαφορετικές αποχρώσεις, πάντα όμως των ίδιων απόψεων. Η ΝΔ βάζει στους κόλπους της ανθρώπους που πιστεύουν στις αξίες της , είναι ενταγμένοι στον κοινωνικό φιλελευθερισμό , είναι ένα κόμμα πατριωτικό και ένα κόμμα λαϊκό, που δεν συντάσσεται με τους λίγους, αλλά με τους πολλούς. Θεωρώ ότι ακραία στοιχεία και ακρότητες στο χώρο της ΝΔ δεν υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια”.

Απάντησε δε και στην κατηγορία για το εάν ο νέος Υπουργός Υγείας, προερχόμενος από το ΛΑΟΣ είναι ακροδεξιού χρωματισμού τονίζοντας πως “Ο κ. Πλεύρης έφερε προς ψήφιση την διαδικασία εμβολιασμού μεταναστών, που κατά τον εμβολιασμό δεν θα ελέγχονται για τη νομιμότητά τους  ή μη στη χώρα. Όταν ένας Υπουργός  Υγείας φέρνει τη δημόσια υγεία πάνω από τίποτα άλλο, δεν δικαιούται κανείς να τον αποκαλέσει ακροδεξιό”.

Ανέφερε τέλος πως “στοιχεία που να είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τον χώρο της Χρυσής Αυγής, ενός μορφώματος που έχει καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου , δεν βρίσκονται σε καμία περίπτωση στο χώρο της ΝΔ”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.