Κάλεσμα συμμετοχής στις δράσεις «Δημιουργούμε στο σπίτι»

Απευθύνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις δράσεις «Δημιουργούμε στο σπίτι» που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με γνώμονα τη δημιουργική κι εποικοδομητική αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου των μαθητών μας στο σπίτι, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Πρόκειται για έναν πολύπτυχο διαγωνισμό με θέμα: «Δημιουργούμε στο σπίτι». Οι μαθητές μας μένουν σπίτι, δημιουργούν, εμπνέουν και τονώνουν την αισιοδοξία όλων μας! Η δράση απευθύνεται στους μαθητές Γυμνασίων της Μαγνησίας.
Η προσπάθεια αυτή ευαισθητοποίησης, συνδιοργανώνεται με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και από επτά πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της πόλης μας, οι οποίοι προτείνουν θεματικές δράσεις, σε αντιστοιχία με τις παραπάνω δημιουργίες, οι οποίες πηγάζουν από τη φιλοσοφία τους αλλά και τις πολιτιστικές τους αξίες.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει αποστείλει ήδη μέσω των σχολείων οδηγίες συμμετοχής στους Διαγωνισμούς προς τους μαθητές και τους γονείς (τις οποίες κοινοποίησε στους συλλόγους γονέων και τους εκπροσώπους τους, η Ένωση Γονέων). Οι οδηγίες είναι διαθέσιμες και μέσω των ΜΜΕ της Μαγνησίας, με σκοπό την ενασχόληση των παιδιών- μαθητών με τον πολιτισμό, τον ανθρωπισμό και την επιστήμη ακόμη και σ’ αυτές τις μέρες που δε βρίσκονται ακόμη, μέσα στα σχολεία τους.
Οι επτά φορείς που συμμετέχουν στις δράσεις, είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, το φιλανθρωπικό Σωματείο «ο Εσταυρωμένος», το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η ομάδα ρομποτικής TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατόπιν της ανακοίνωσης της νέας ημερομηνίας επαναλειτουργίας των Γυμνασίων στις 18 Μαΐου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημέρωσε, ότι η προθεσμία κατάθεσης των δημιουργιών των μαθητών του πολύπτυχου διαγωνισμού «Δημιουργούμε στο σπίτι», ορίζεται η 17η Μαΐου. Πληροφορίες για τη Δράση «Δημιουργούμε στο σπίτι» μπορούν οι γονείς και κηδεμόνες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Μαγνησίας, http://dide.mag.sch.gr , στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, ενώ στους μαθητές, έχει ήδη αποσταλεί σχετικό email από το σχολείο τους αλλά και προ ημερών στους γονείς, από την Ένωση Γονέων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.