Κάλεσμα της ΛΑΕ Μαγνησίας στη συγκέντρωση για τη 17η Νοέμβρη

Κάλεσμα απευθύνουν οι νέες και οι νέοι της ΛΑΕ Μαγνησίας στη συγκέντρωση για τη 17η Νοέμβρη αλλά και στην πορεία που θα γίνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 6μ.μ. στο θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Όπως τονίζεται, «εννέα χρόνια μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα, έχουν καταφέρει μεγαλύτερα χτυπήματα στον εργαζόμενο λαό από ότι 7 χρόνια δικτατορίας. Σαραντατέσσερα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και η απαίτηση της τότε νεολαίας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει ανεκπλήρωτη.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά της EUROSTAT (Οκτώβριος2017), η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 40%. Οπότε η απαίτηση των νέων του τότε για ΨΩΜΙ είναι όχι μόνο επίκαιρη αλλά και αναγκαία.

Ταυτόχρονα οι νέοι όχι μόνο στερούνται το δικαίωμα στην εργασία, σύμφωνα με το παραπάνω ποσοστό, αλλά για χάρη των μνημονιακών προσταγών, που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κυβέρνηση εθελόδουλη σε αυτή, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ένα σχέδιο περαιτέρω υποβάθμισης της παιδείας. Το σχέδιο αυτό προβλέπει την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο, όχι βέβαια που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των φοιτητών ή των εργαζομένων, αλλά την περικοπή δαπανών και την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην δημόσια παιδεία, με σκοπό την έμμεση αλλά και άμεση επιβολή διδάκτρων.

Δημιουργώντας έτσι μια παιδεία για λίγους και επιβαρύνοντας περεταίρω τον ήδη υπερβολικά μειωμένο, λόγω μνημονίων, οικογενειακό προϋπολογισμό των λαϊκών στρωμάτων. Άρα ούτε η απαίτηση για ΠΑΙΔΕΙΑ έχει εκπληρωθεί μετά από 44 χρόνια.
Όλα τα παραπάνω βέβαια για να επιβληθούν, δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τον περιορισμό βασικών και διαχρονικών ελευθεριών. Η καταστολή των ελευθεριών απλώνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Σε θεσμικό επίπεδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει νόμους που καταργήθηκαν μαζί με το τέλος της δικτατορίας (ιδιώνυμο). Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προσπαθεί να επαναφέρει νόμους που χαρακτηρίζουν περίπου το 90% των απεργιών – όπως η Χούντα – ως παράνομες και καταχρηστικές (νέος συνδικαλιστικός νόμος). Παράλληλα, σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, είναι η κυβέρνηση που ανέχεται φανερά ή κρυφά, δημάρχους που καταστέλλουν με τη βία τοπικά κινήματα τα οποία αντιμάχονται τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών σε βάρος της υγεία των πολιτών και υπερασπίζονται το δικαίωμα στο δημόσιο χαρακτήρα βασικών αγαθών για τη ζωή, όπως το νερό. Τέλος, η αποκάλυψη σκανδάλων, τα οποία αναφέρουν ότι η ασφάλεια – όπως και τη περίοδο της «επταετίας» – παρακολουθούσε τηλεφωνικές συνομιλίες αντίπαλων πολιτικών σχηματισμών (θύμα των παρακολουθήσεων και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας), μας κάνουν να αναρωτιόμαστε: που είναι και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;

Όσο για τα ιστορικά συνθήματα που γράφηκαν έξω από τη πύλη του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» και «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», ούτε αυτά γίνονται σεβαστά από αυτή τη κυβέρνηση, που επί των ημερών της, η συμπρωτεύουσα στολίζεται με Αμερικανικές σημαίες και ανακηρύσσονται οι ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα της Δ.Ε.Θ. του 2018, ενώ ταυτόχρονα παραχωρεί γη και ύδωρ στις νατοϊκές δυνάμεις επιτρέποντας στα πλοία τους να περιπολούν το Αιγαίο και για πρώτη φορά αυξάνεται ο αριθμός των νατοϊκών βάσεων στη χώρα.
Σήμερα είναι πιο φανερό από ποτέ πως οι μνημονιακές πολιτικές που υπηρετούν πιστά το μνημονιακό μπλοκ και πλέον σε ρόλο πρόθυμου διαχειριστή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνιστούν επαχθές έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας και της νεολαίας. Η επίκαιρη πρόταση της ΛΑΕ, για την ανάγκη συγκρότησης μετώπου ρήξης με την ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών, εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των βασικών τομέων της παραγωγής με ορίζοντα σοσιαλισμού αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση. Όπως το 1973 έτσι και τώρα η νεολαία ως κομμάτι που πρωτοστατεί στους κοινωνικούς αγώνες και τις μεγάλες ανατροπές, καλείται να ξεσηκωθεί και να ανατρέψει τα σύγχρονα τανκς, τη δικτατορία των τραπεζών και των μονοπωλίων.

Ως νέοι/νέες της ΛΑΕ Μαγνησίας, διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους σε αυτή και σε οποιαδήποτε κυβέρνηση με παρόμοιους στόχους και στρατηγική πως θα βρίσκει στο δρόμο την νεολαία απέναντι της, όπως και το 1973, στην υλοποίηση και εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων διεκδικώντας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.