Κάλεσμα της Περιβαλλοντικής για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ενόψει της συζήτησης για τη καύση RDF

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου να παρακολουθήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα, «το Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποιείται στο Βόλο για να συζητηθεί το σοβαρό θέμα της καύσης σκουπιδιών και άλλων επικίνδυνων υλικών από την ΑΓΕΤ. Οι κινητοποιήσεις των πολιτών και οι επισημάνσεις των επιστημόνων έχουν δικαιολογημένα ανησυχήσει την τοπική κοινωνία, η οποία απαιτεί να μη θυσιαστεί η υγεία τους προκειμένου να αποκομίσει κέρδη μια βιομηχανία.

Οι καρκινογόνες ουσίες που θα εκπέμπονται κατά την καύση RDF και άλλων επικίνδυνων ουσιών, από τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, δημιουργούν άμεσους κινδύνους για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, αλλά και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), έχουν ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας χρόνο για να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποί τους στο σοβαρό αυτό θέμα. Όσοι πολίτες του Βόλου ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους πρέπει να είναι παρόντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.