Κανένα ίχνος του 35χρονου ψαροντουφεκά στο Ν. Πήλιο

Παρά τις έρευνες για δύο ημέρες σε θάλασσα και ξηρά

Δεύτερη ημέρα ερευνών σήμερα στην παραλία Μουρτιά του Δήμου Ν. Πηλίου για τον εντοπισμό του 35χρονου Δημήτρη Παπανικολάου από το Προμύρι που πήγε για ψαροντούφεκο και έκτοτε αγνοείται και δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του, παρά τις μεθοδικές έρευνες.

Η δεύτερη μέρα των ερευνών κύλισε με τη συμμετοχή επτά εθελοντών δυτών, δύο πλωτά σκάφη του Λιμεναρχείου και τρία ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, κλιμάκιο επτά ανδρών της ΕΚΑΜ με φουσκωτό σκάφος και από ξηράς τέσσερα αυτοκίνητα του Λιμεναρχείου, δύο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής και ένα περιπολικό του Α.Τ. Μηλεών.

Οι συνθήκες των ερευνών ήταν και σήμερα δύσκολες, καθώς φυσούσε άνεμος και υπήρχε κυματισμός, με αποτέλεσμα ο βυθός της θάλασσας να είναι θολός.
Επειδή ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς έστηνε καρτέρι σε μεγάλο βάθος, οι δύτες κατέβηκαν σε βάθη από 7 ως και 15 μέτρα, αλλά δεν κατάφεραν ούτε και σήμερα να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του, ενώ τα σκάφη έχουν καλύψει μια μεγάλη έκταση γύρω από την παραλία Μουρτιάς και τις γειτονικές παραλίες, μια περιοχή που έχει πάρα πολλές ξέρες και βραχώδης περιοχές, που είναι δύσκολο να εξερευνηθούν όλες, ειδικά στο βυθό.

Οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν «χτενίσει» όχι μόνο την παραλία Μουρτιάς, αλλά και τις γύρω παραλίες, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του νεαρού αγνοούμενου άνδρα.
Για σήμερα Πέμπτη με εντολή του θαλάμου επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, οι έρευνες σταμάτησαν και θα συνεχιστούν ξανά νωρίς αύριο το πρωί.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ξεκίνησε από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, ξεκίνησε από το σπίτι του στο Προμύρι, για να πάει για ψαροντούφεκο στην παραλία Μουρτιάς, όπου συνήθιζε να πηγαίνει, αλλά μέχρι τα μεσάνυχτα δεν έδωσε σημεία ζωής, οπότε συγγενείς του ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Βόλου, στις 00.15 χθες και δήλωσαν την εξαφάνισή του.
Παρά την άμεση κινητοποίηση και τις έρευνες που έγιναν 1,5 ώρα μετά και όλη την ημέρα χθες, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος του αν και στην παραλία βρέθηκαν το αυτοκίνητο, τα ρούχα του και το κινητό του τηλέφωνο που είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.