«Κατά παράβαση ακολούθησε γιατρός, δεν υπήρχε φορείο στο Κ.Υ. Ζαγοράς»

Δήλωσε ο κουνιάδος της αγρότισσας που τραυματίστηκε στη Ζαγορά

Τον αγώνα δρόμου που έδωσε όταν ενημερώθηκε ότι τραυματίστηκε η 54χρονη κουνιάδα του ενώ έκανε αγροτικές εργασίες στη Ζαγορά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο Γιάννης Κουρελάς, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, που συμμετείχε στην κινητοποίηση των αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Όπως είπε ενώ έφτανε με το αυτοκίνητό του στο χωριό του τηλεφώνησε η σύζυγος του και του είπε ότι έπεσε και χτύπησε η κουνιάδα του.
Πριν φτάσει στο σημείο τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και τους ζήτησε να ετοιμάσουν ασθενοφόρο, για να πάρει την απάντηση ότι δεν υπήρχε οδηγός και συνεπώς ασθενοφόρο…

Ο κ. Κουρελάς πήγε στο Κέντρο Υγείας και ζήτησε έναν γιατρό για να πάνε να παραλάβουν τη γυναίκα που χτύπησε. Η πρώτη απάντηση ήταν ότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να φύγουν από το Κ.Υ., διότι απαγορεύει ο νόμος ο γιατρός να μπει σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ο ίδιος ζήτησε τα κλειδιά για να πάρει το ασθενοφόρο, αφού δεν υπήρχε οδηγός, για να πάρει την απάντηση ότι δεν υπήρχαν κλειδιά…
Τότε ζήτησε έναν γιατρό και ένα φορείο, το προσωπικό του είπε ότι δεν υπήρχε φορείο (ήταν κλειδωμένο στο ασθενοφόρο) και τελικά η γιατρός έψαξε στο υπόγειο και βγήκε ένα πρόχειρο φορείο («σκούπα»), πήρε ένα παλιό κολάρο (τα καλά ήταν στο ασθενοφόρο)…

«Τελικά φεύγουμε με τη γιατρό, φτάσαμε στο σημείο, με προσοχή τη βάλαμε στην καρότσα του αγροτικού (με προσοχή όπως είπε η γιατρός γιατί μπορούσε να γίνει ζημιά), οδήγησα με προσοχή φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας, οι γιατροί έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν και τελικά, επειδή το ασθενοφόρο αργούσε, η κόρη της τραυματία μου είπε να ξεκινήσουμε και προλάβαμε στα Χάνια», δήλωσε ο κουνιάδος της 54χρονης.

Ο κ. Κουρελάς τόνισε ότι στο Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε η κουνιάδα του, οι γιατροί είπαν ότι λίγο αν την κουνούσαν απρόσεκτα κατά τη μεταφορά η γυναίκα θα είχε πεθάνει!

Ο ίδιος είπε ότι η κατάσταση της γυναίκας εξακολουθεί να είναι σοβαρή, το χτύπημα στον αυχένα έχει αποτέλεσμα να μη νιώθει τα άκρα της θα κάνει την πρώτη επέμβαση στη Λάρισα.

Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου τόνισε ότι προετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στη Ζαγορά για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, ενδεχομένως να κλείσει και δρόμος, γιατί υπάρχει πρόβλημα, μένουν ακάλυπτα τόσα χωριά και 20.000 επισκέπτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.