Καταδίκη της κρατικής καταστολής ζητά η Αριστερή Παρέμβαση

Σε πρόταση ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Καταδίκη της κρατικής καταστολής και της αστυνομοκρατίας, καθώς και να καταδικαστούν οι βασανιστές του Β. Μάγγου, ζητά η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία σε πρόταση ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρει λόγω της οικονομικής κρίσης, τα τελευταία χρόνια γίνονται από τις κυβερνήσεις βίαιες μεταρρυθμίσεις για την ανάταξη του ποσοστού κέρδους. Αυτό όμως επιφέρει την κοινωνική δυσαρέσκεια στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας με νομοτελειακή συνέπεια τον ξεσηκωμό τους.
Είναι δεδομένο ότι η ύφεση φέρνει συνεχώς νέα μέτρα εναντίον των εργαζομένων, και τα νέα μέτρα νέες εκρήξεις οργής, αγώνες, απεργίες, εξεγέρσεις. Οι κυβερνήσεις σπεύδουν να προλάβουν αυτές τις καταστάσεις με προληπτικά μέτρα κρατικής καταστολής.

Το κρεσέντο καταστολής και τρομοκρατίας των αστυνομικών οργάνων γίνεται καθημερινή πρακτική στην αντιμετώπιση όλων των απεργιών, των διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων για την προάσπιση των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων καθενός και καθεμιάς απέναντι στα σκληρά μέτρα και στον σκληρό αυταρχισμό.
Σύμφωνα με την παράταξη, η ΕΛΑΣ απαντάει με υπέρμετρη βία, με αύρες, γκλομπ και χημικά σε όποιον αντιστέκεται, σε όποιον αντιδρά, σε όποιον αμφισβητεί τις κυβερνητικές επιλογές. Τον τελευταίο καιρό έχει ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό, με τα περιστατικά ακραίας καταστολής να συσσωρεύονται.

«Η περιοχή μας βρίθει επίσης περιστατικών. Ενδεικτικά αναφέρονται: η άγρια καταστολή της αστυνομίας εις βάρος όσων κινητοποιούνται για την υπεράσπιση των Αγράφων. Το έγκλημά τους; η διεκδίκηση της προστασίας του περιβάλλοντος απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, της ποιότητας ζωής τους και -εν τέλει- της επιβίωσης χιλιάδων πολιτών.
Ο ξυλοδαρμός από τους αστυνομικούς του Β. Μάγγου έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, στο όχημα μεταφοράς στην αστυνομία μετά την προσαγωγή του, και ο βασανισμός του μέσα στο κτίριο της αστυνομίας, που του προκάλεσαν μη αναστρέψιμες σωματικές βλάβες. Έγκλημά του;συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια για δίκη νεαρών που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας του εργοστασίου της ΑΓΕΤ.
Στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων μέσα στο πλήθος που διαμαρτυρόταν για τις δραστηριότητες του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, αδιαφορώντας για την παρουσία μικρών παιδιών και ηλικιωμένων», επισημαίνεται στην πρόταση ψηφίσματος.

Η Αριστερή Παρέμβαση καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να προχωρήσει σε ψήφισμα με το οποίο να καταγγέλλει την κλιμάκωση της αστυνομικής καταστολής και βίας και να απαιτεί τον σεβασμό όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών του λαού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.