Καταγγελία για άρνηση μεταφοράς ανηλίκου στο Τρίκερι

Την άρνηση μεταφοράς του ανήλικου γιού του από επαγγελματία θαλάσσιου ταξί και το Λιμενικό Τμήμα Αγ. Κυριακής, που δεν άσκησε τον ρυθμιστικό του ρόλο ως εποπτεύουσα Αρχή στη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων ανάμεσα στη θέση Αλογόπορος και Νησίδα Παλαιό Τρίκερι, καταγγέλλει δημοσιογράφος από την Αθήνα, που βρέθηκε στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, όπου έχει σπίτι, για διακοπές.

Όπως αναφέρει στις 23 Αυγούστου 2021 το απόγευμα πήγε με την οικογένειά του από το Παλαιό Τρίκερι στον Αλογόπορο προκειμένου να προμηθευτεί τρόφιμα και εφόδια από το χωριό Τρίκερι και να παραστώ στη συνέχεια σε προγραμματισμένη οικογενειακή συνάντηση.

Ο καταγγέλων τονίζει ότι είχε τη διαβεβαίωση από τον ιδιοκτήτη του θαλασσίου ΤΑΧΙ ότι για την επιστροφή του μετά τις 23.00, αρκούσε μία κλήση προς τον αυτόν δέκα λεπτά της ώρας πριν, για να επιστρέψουν οικογενειακώς στο σπίτι του στο Παλαιό Τρίκερι.
«Δεδομένης της διαβεβαίωσης του επαγγελματία, ο ανήλικος γιός μου με την ενήλικη ανιψιά μου προπορεύτηκαν οδικώς και άρχισαν σειρά τηλεφωνημάτων προκειμένου να τον ειδοποιήσουν, ως είχε συμφωνηθεί προφορικώς, για να μεταβούν στην οικία μας. Μετά από σειρά καταγεγραμμένων τηλεφωνημάτων η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή, με συνέπεια ο 9χρονος γιός μου να περιμένει στην έρημη κατά τη νύχτα τοποθεσία Αλογόπορος, που συνιστά κορυφαίο ζήτημα ασφάλειας για ένα μικρό παιδί», τονίζει ο δημοσιογράφος.

Ο ίδιος λέει ότι όταν ειδοποιήθηκε άρχισε κι αυτός να καλεί επανειλημμένως (8 φορές) τόσο τον επαγγελματία, όσο και την λιμενική Αρχή.
«Όταν έντρομος έφτασα στην τοποθεσία Αλογόπορος, τότε παρουσιάστηκε ο επαγγελματίας ανακοινώνοντας μας, ότι μόλις είχε ενημερωθεί από την λιμενική Αρχή», αναφέρει ο καταγγέλων.

Ο άνθρωπος διερωτάται πως ο επαγγελματίας δεν ανταποκρίθηκε σε πάνω από 10 κλήσεις του ιδίου και μελών της οικογένειάς του, αν έχει ξεχωριστού τύπου επικοινωνία με τη Λιμενική Αρχή και εάν ο επαγγελματίας ως φυσικό πρόσωπο για αντικειμενικούς λόγους δεν δύναται να πραγματοποιεί δρομολόγια, είναι ενημερωμένο το Λιμεναρχείο για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη μεταφορά των πολιτών;

Την επόμενη μέρα αναφέρει ότι πήγε ο ίδιος στον Λιμενικό Σταθμό για να καταγγείλει το περιστατικό και να ζητήσει αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων, αλλά πληροφορήθηκε ότι δεν είχε καταγραφεί το συμβάν και ότι η υπηρεσία δεν είναι αρμόδια να διαμορφώσει πλαίσιο, διότι το σημείο Αλογόπορος και η νησίδα Παλαιό Τρίκερι δεν συνιστούν πορθμείο και η μεταφορά είναι αρμοδιότητα των εκάστοτε ιδιωτών.

«Συμπεραίνει εύκολα κανείς ότι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι στη νησίδα Παλαιό Τρίκερι είναι έρμαια της μοίρας τους, 30 κάτοικοι τον χειμώνα και πολλές εκατοντάδες τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού δεν μπορούν να μεταβούν όποτε το θελήσουν, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας, διότι σκοντάφτουν στην άρνηση μίσθωσης ακόμα και με ραντεβού μετά το υποχρεωτικό τους ωράριο, τόσο για λόγους υγείας, ασφάλειας, προστασίας περιουσίας, προμήθειας εφοδίων κ.ά.», καταλήγει ο καταγγέλλων, ου τονίζει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση αν το Λιμεναρχείο προχώρησε σε σύσταση στον επιχειρηματία που διαθέτει θαλάσσιο ταξί.

Είναι ιδιωτική και όχι δημόσια μεταφορά
Κύκλοι του Λιμεναρχείου επισημαίνουν ότι το θαλάσσιο ταξί στη γραμμή Βόλος – Τρίκερι και Αλογόπορος – Τρίκερι, είναι ιδιωτικές μεταφορές. Στη γραμμή υπάρχουν τρία θαλάσσια ταξί, ενώ για το δρομολόγιο προς Τρίκερι, μπορούν να εξυπηρετήσουν και θαλάσσια ταξί που εδρεύουν στη Σκιάθο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή Βόλου – Τρικερίου – Αλογόπορου, προκηρύσσεται κάθε χρόνο από το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για δημόσια συγκοινωνία, ώστε να μπορεί να έχει αρμοδιότητα το Λιμεναρχείο.
Τέλος, αναφορικά με μετακινήσεις για θέματα υγείας, για την περιοχή ισχύει ότι και για τα νησιά των Σποράδων, απ’ όπου γίνονται διακομιδές ασθενώς για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου, από ιδιωτικά σκάφη ή πλωτά υπηρεσιακά σκάφη, με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.