Καταγραφή προβλημάτων σε Μετόχι και Ξυνόβρυση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μ. Μιτζικό

Σε καταγραφή των προβλημάτων στους οικισμούς του Μετοχίου και της Ξυνόβρυσης προχώρησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» κ. Μιχ. Μιτζικός, στη διάρκεια επίσκεψης και συνομιλίας με τους κατοίκους των δυο περιοχών. Βασικό αίτημα των δημοτών είναι η υλοποίηση του έργου για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, κάτι για το οποίο ο κ. Μιτζικός δεσμεύτηκε πως θα δρομολογήσει άμεσα, καθώς έχει ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Οι κάτοικοι των δυο οικισμών τόνισαν πως νιώθουν ξεχασμένοι, καθώς η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επί πέντε χρόνια δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματά τους, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου να τονίζει πως «αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί, καθώς η παράταξή του θα δώσει προτεραιότητα στην επίλυσή τους».
Όπως προαναφέρθηκε και στους δυο οικισμούς το βασικό αίτημα είναι να προχωρήσει το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, αφού ήδη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». «Είναι αδιανόητο εν έτει 2019 σε δίκτυα ύδρευσης στο Πήλιο να υπάρχουν οι καρκινογόνοι αμιαντοσωλήνες και μολυβδοσωλήνες εδώ και 40 χρόνια. Ως νέα Δημοτική Αρχή θα δρομολογήσουμε την υλοποίηση του έργου, ώστε οι κάτοικοι των δυο περιοχών να πίνουν καθαρό και ποιοτικό νερό» προσέθεσε.
Επίσης, στην Ξυνόβρυση ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου οι κάτοικοι επισήμαναν πως θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη καθαριότητα και συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, ειδικά στον παραθαλάσσιο οικισμό των Ποτιστικών, ενώ ζήτησαν από τον κ. Μιτζικό να μεριμνήσει για έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού.
Κατά την επίσκεψή του στο Μετόχι ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου συζήτησε και θέματα, που έχουν να κάνουν με την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται το δίκτυο αγροτικής οδοποιίας και δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση των παραγωγών στις καλλιέργειές τους.
Επίσης, στις συνομιλίες που είχε με αγρότες της περιοχής, τάχθηκε στο πλευρό τους για την στήριξή τους σε θέματα καταβολής αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ επισήμανε πως η νέα Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός για την στήριξη του εισοδήματός τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.