Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Αλμυρού

Ο επικεφαλής των "Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης" του Δήμου Αλμυρού Νίκος Τσάνης.
Οι δημοτικές παρατάξεις «Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική Δημοτική Κίνηση»

Ενημέρωση – καταγγελία γίνεται προς το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού των δημοτικών παρατάξεων «Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική Δημοτική Κίνηση». Όπως αναφέρουν « Τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα καταστρατήγησης κανόνων στοιχειώδους νομιμότητας από την δημοτική αρχή με κύρια ευθύνη του κ. Δημάρχου και ιδιαίτερη ευθύνη σε ορισμένα από αυτά του κ. αντιδημάρχου Καθαριότητας, μας υποχρεώνουν να καταγγείλουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο τον τρόπο άσκησης εξουσίας και λειτουργίας των συγκεκριμένων ατόμων. Η συνεχής και εσκεμμένη παράκαμψη κανόνων νομιμότητας συνδυασμένη με εγκληματική αμέλεια ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και αναδεικνύει τρόπο άσκησης εξουσίας που χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσία, ιδιότυπο αυταρχισμό και αλαζονεία.
Αναλυτικότερα ορισμένα από αυτά, το τελευταίο 6-μηνο:
• Το εργατικό ατύχημα με απορριμματοφόρο του Δήμου στις 16 Μαΐου 2017 όταν έσκασε μπροστινό λάστιχο και εξετράπη της πορείας του, το οποίο κατά δήλωση του Δημάρχου ήταν «απαρχαιωμένο, επικίνδυνο και δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ» ενώ ο αντιδήμαρχος (σε γνώση του δημάρχου) είχε δώσει εντολή για την κίνηση του οχήματος.
• Η παράνομη αμμοληψία, το καλοκαίρι, στη γέφυρα του Ξηριά, στην είσοδο του Αλμυρού, η οποία σταμάτησε μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» στους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι εκτελούσαν εντολές του αντιδημάρχου καθαριότητας σε γνώση του Δημάρχου.
• Η κατάτμηση και παραποίηση προμηθειών και εργασιών επισκευής του αγωγού μεταφοράς νερού από την πηγή της Καριάς για εσκεμμένη αποφυγή των συγκεκριμένων διαδικασιών στα πλαίσια της νομότυπης εκτέλεσης του έργου με ευθύνη του κ. Δημάρχου και συγκάλυψη μελών της πλειοψηφίας.
• Η επ’ αυτοφώρω καταγραφή στις 13 Δεκεμβρίου 2017, από το Δασαρχείο Αλμυρού, συνεργείου και οχήματος του Δήμου να προβαίνει σε παράνομη λαθροϋλοτόμηση στο Δάσος «Κουρί» μετά από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες και κλήσεις δημοτών και παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική Δημοτική Κίνηση». Οι εργαζόμενοι του Δήμου δήλωσαν ότι εκτελούσαν εντολές του αντιδημάρχου καθαριότητας (προφανώς σε γνώση του Δημάρχου) ενώ όπως προέκυψε από τον έλεγχο του δασαρχείου δεν είχαν γίνει ως όφειλαν οι ενέργειες για έκδοση αδείας καθαρισμού του δάσους από τα ξερά και άρρωστα δένδρα. Ο κ. αντιδήμαρχος ενώ κλήθηκε δεν δήλωσε παρόν ως όφειλε αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους του Δήμου, ο δε δήμαρχος δήλωνε στον τύπο ότι προόριζε τα ξύλα για «κοινωνική αλληλεγγύη». Δυστυχώς όμως για αυτόν πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης δεν γίνεται «στα κρυφά», καταπατώντας την νομιμότητα και εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η αυτοτελής πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου είναι ανύπαρκτη και παρόλο που επανειλημμένα, ως αντιπολίτευση, έχουμε προτείνει συγκεκριμένες δράσεις και δομές αυτές έχουν αγνοηθεί από την δημοτική αρχή η οποία λειτουργεί αυθαίρετα με μοναδικό στόχο την διαμόρφωση πελατειακών σχέσεων.
Τέλος, καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να αλλάξει τρόπο λειτουργίας γιατί αυτό απαιτεί το καλό του τόπου μας και των κατοίκων του. Καλούμε επίσης τους συμβούλους της πλειοψηφίας να σταματήσουν να συγκαλύπτουν την καταπάτηση της νομιμότητας και την αυθαιρεσία γιατί αυτό απαιτεί έναν σύγχρονος δήμος που σέβεται τους δημότες του.

Οι παρατάξεις
Ενωτική Δημοτική Κίνηση
Δημοτική Πρωτοβουλία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.