Καταστρέφουν τις καλλιέργειες της Μαγνησίας τα αγριογούρουνα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος, σχετικά με τις «εισβολές» αγριογούρουνων σε καλλιέργειες καλαμποκιού.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Για το φλέγον αυτό ζήτημα, έχω καταθέσει και την με αριθμό πρωτοκόλλου 7272/26-7-2016 ερώτησή μου. Όμως, επανέρχομαι επί του θέματος, γιατί οι καλλιεργητές καλαμποκιού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου αντιμετωπίζουν, και πάλι, σοβαρά προβλήματα, λόγω των συνεχών «επιδρομών», από αγριογούρουνα, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Οι αγέλες των συγκεκριμένων ζώων, «εισβάλλουν» στις καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής, προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Το φαινόμενο αυτό, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους παραγωγούς, αφού βλέπουν τις σοδειές τους να χάνονται και να απειλούνται με ολοσχερή καταστροφή.
Για την αποτροπή περαιτέρω καταστροφής της παραγωγής τους, οι καλλιεργητές προτείνουν την παράταση της κυνηγετικής περιόδου αγριόχοιρου έως τον Φεβρουάριο, καθώς και την αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού θήρευσης ζώων κατ’ άτομο, ελπίζοντας πως θα μειωθεί το μέγεθος ου προβλήματος με αυτό τον τρόπο, μιας και ο πληθυσμός των αγριόχοιρων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Τέλος, ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να διερευνήσει το μέγεθος των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι αγέλες των ζώων στις καλλιέργειες καλαμποκιού και αν χρειάζεται, να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις ζημιές που έχουν υποστεί, εντάσσοντας τις συγκεκριμένες ζημιές στις αιτίες που δικαιολογούν αποζημίωση.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1)Πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το εν λόγω πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου;
2)Πρόκειται να επεκταθεί η κυνηγετική περίοδος για το συγκεκριμένο θήραμα;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.